Lika kul som första gången

Äntligen är det dags för SM igen! Varje år går SM i sprint kanot sex dagar på någon ort i Sverige och i år det i Nyköping. Du kan läsa allt om SM på hemsidan. För oss i VKS-elit är SM definitivt en av årets höjdpunkter och vi ska allihopa köra (nästan) alla sträckor! Själv är jag med för elfte gången i rad och jag kan helt ärligt säga att jag tycker det är lika roligt att tävla på SM nu som när jag var med för allra första gången!
 
Idag har vi varit nere i regnet och packat 2(!) stora kanotsläp fulla med kanoter, tält, stolar, bord, anslagstavlor och allt annat som behövs för en SM-vecka och under dagen kommer vi glida neråt Nyköping. I år är det inte så långt att åka, skönt det. 
 
Tidigare under SM har vi uppdaterat med videos från varje dag och det ska vi försöka göra i år igen, så klart! Jag vet dock inte hur det är med internet där vi ska bo, men förhoppningsvis är det inga problem.
 
Medans ni väntar på första start imorgon kan ni ju alltid kolla in våran nya pepp-video som vi gjorde i ordning inför VKS årliga grillkväll innan SM. Vad tycker ni om den? Vi är ganska nöjda i alla fall.
 
Vi ses i Nyköping!
 
//Eve
 
 

SM runt hörnet!

Nu är det bara två dagar tills SM startar och det ska bli så kul! Idag körde vi sista besättningspasset och på lördag åker vi till Nyköping. I år är första gången vi kommer ha startgrindar på tävlingen, men det är inget nytt för VKS-elit, alla vi har tävlat i startgrindar internationellt och så har vi Petters egen hemma i Vaxholm.
 
Några som det däremot är helt nytt för är ungdomarna i Stockholm och därför passade vi på att träna med dem i vår grind för några veckor sedan. Hur det gick kan ni se i filmklippet här nedan!
 
Vi tycker att precis alla var superduktiga och både de och vi lärde oss mycket :)
 

10 dagar till SM, men först EM

Nu är det bara tio dagar kvar till en av årets höjdpunkter, enligt VKS-elit, nämligen SM! I år går tävlingarna i Nyköping och det kommer vara första svenska tävling med startgrindar! Vi har haft en startgrind i Vaxholm i mer än ett år, men det har inte funnits nio stycken i Sverige förut, så det blir kul att köra med dem. Men innan man kan börja tänka helt och hållet på SM så ska EM köras. Det går i Zagreb, Kroatien, i helgen och det är bara en VKS-elit som ska dit och det är Petter som ska köra k1 200 meter. Så medans vi andra tränat tungt i några veckor inför SM så har Petter vässat formen inför helgens tävlingar! Han har lovat att fota och blogga där nerifrån om det finns fungerande internet.
Obs! Denna vecka är absolut sista veckan att beställa VKS-kläder om ni ska hinna få dem innan SM! För alla supporters- missa inte våra TVÅ snygga supportertröjor, den ena med texten VKS SUPPORTER och den andra med texten VI CURLAR VAXHOLM! In och shoppa på www.erreasport.se!
image description

Mot EM

Nu är jag inne i slutfasen av min formtoppning mot EM, där jag ska köra k1 200 m och det börjar kännas riktigt bra i kroppen! EM går nästa helg i Zagreb, Kroatien och jag tävlar på lördagen och söndagen. Idag har jag vilat och tagit det lugnt, imorgon är det två pass som gäller för mig igen. Jag tränar ungefär lika många pass nu som under riktigt tunga träningsveckor, men passen är kortare och mer inriktade på hög fart. I veckan har jag paddlat lite ensam, för att få till tekniken och dessutom har jag fått sällskap ett par pass av en junior, David, som varit här i Vaxholm på läger. Kul med lite nytt sällskap på träningen!
Nu ska jag slappa i soffan och ladda inför sista delen av EM-toppningen.
//Petter

dags för tävling igen

I helgen är det tävling som gäller för VKS-elit, den här gången är det en svensk tävling som går av stapeln i Hofors (som ligger en bit utanför Falun). Vädret för helgen ser inte alls lovande ut då det ska vara runt 3-4 grader och regn. Vi får hoppas att vädergudarna bestämmer sig för att det ska bli lite bättre.
Paddelhandskarna är nerpackade inför helgen, om det kommer bli det värder som har sagt så kan det behövas! Jag tycker att en av de värsta sakerna är att frysa om händerna på tävling så då är det bra att kunna ha paddelhandskar på när man paddlar upp till start för att se ta av sig dom innan starten går. Men vem hade kunnat tro att man skulle behöva det i början av juni??
Från vårlägret i Portugal (då det INTE behövdes några paddelhandskar :)
Vi hörs!
/Sara

RSS 2.0