Min version av lägerveckan!

Nu är vi som sagt hemma igen efter en vecka i Portugal. Vi åkte ner när snön lagt sig över Vaxholm tisdag för en vecka sen för att paddla i 20 grader och sol, inte helt fel;) Jag och Erik körde en hel del paddelpass men även styrka och lite kondis. Stämningen var bra i svensklägret och vi bekantade oss även lite med polska lagen som var där, lärde bland annat ut rundpingis till en av 1000meterspaddlarna och träffade på världsmästarna på K1 200m och 500 från 2011 som båda är från Polen! Jag har haft några duster under 2010 och 2011 med Piotr som 200metersmästaren heter och jag blev inspirerad i veckan till att bjuda upp till dans på tävlingsbanorna framöver också! Vår träning är ju hemlig så klart men jag kan säga så mycket som att sista passet kändes rejält i kroppen och jag undrade bitvis varför jag utsätter kroppen för detta, men som sagt vill man bjuda upp till dans är det bara att "bju att" som vi brukar säga. Förutom att träna tog vi också en och annan kaffe med lite tärningsspel uppe på taket på ett fik med utsikt över atlanten, inte fel! Veckan var bra för att känna att paddlingen inte var bortglömd, vilket den inte var och att kroppen reagerat bra på vinterns träning. Väl hemma blir det in och gnugga i gymmet och även paddla om det går ute annars paddelmaskin fram till vi åker ner igen och kör ifrån världsmästarna;)
Ha det
//Petter

Yes!!

Nu är vi hemma från Portugal. 6 dagar ALL OUT är klart och genomfört och det känns verkligen i kroppen men vi klarade det! Nu väntar ett par dagars vila, vo2max test och tre veckor hemma innan vi åker till Portugal igen men den gånger stannar vi i hela åtta veckor, skönt! Den här veckan har det varit +20 grader och sol varje dag och det lär inte bli kallare!

Vi hörs,

Eve


4 dagar...

Det har redan gått 4 dagar av våran vecka här i Portugal. 4 dagar med riktig tuff träning, hittils har jag och Eve genomfört 9 hårda pass och vi har 5 kvar innan det blir vila (på tisdag då vi åker hem).
Vi har haft väldigt bra väder dom här dagarna, idag låg vi till och med och solade lite vid poolen mellan passen. Eftermiddagspasset bjöd på spegelblankt vatten, vindstilla och en fin solnedgång. Vi hoppas på fortsatt bra väder och bra träningspass.
Hoppas allt är bra med er hemma!
Vi hörs /Sara

6 dagar ALL OUT!!!

Nu är vi på plats i Vila Nova för första gången detta år! Resan ned gick fruktansvärt smidigt, inte minst för att vi denna gång varit så förutseende att vi tagit med GPS till bilen och slapp irra mitt ute på portugisiska landsbygden mitt i natten, något som annars brukar vara standard för oss...
Vi ska åka hem nästa tisdag, vilket ger oss 6 st. träningsdagar. Mitt och Saras program den här veckan heter ALL OUT och går i princip ut på att träna för hårt, för mycket och för länge i en vecka. Tufft, men ganska kul och definitivt en rejäl utmaning. Första 2 passen av sammanlagt 14 är avklarade och än så länge känns det helt okej. Kan ha lite att göra med att det varit över 20 grader varmt, soligt och vindstilla idag. Det är alltid en skön känsla att paddla första passet för året i t-shirt och shorts och det har vi gjort idag. Lite skillnad mot den paddling vi gjort hemma i Januari i år...
Jag tänkte jag skulle återkomma under veckan här och berätta om vi kollapsat totalt eller om vi faktiskt pressar oss igenom den här veckan. Det blir ett litet test och se hur mycket vinterträningen egentligen gett, hur snabbt man klarar av att återhämta sig efter ett riktigt tufft pass och framförallt, hur starkt huvud man egentligen har.
Vi hörs!
Eve

inte långt kvar nu...

Om mindre än en vecka så åker jag, Eve, Erik och Petter från VKS-elit till Portugal på ett för-vårläger. Vi kommer att vara borta en vecka och paddla så mycket som vi bara kan. Vi hoppas på bra väder, dvs inte slask, nollgradigt och snöblandat regn. Som det ser ut nu så kommer det att vara runt 14-15 grader.
Annars så tränar vi på hårt som vanligt! Vi försöker att få så många paddelpass ute på vattnet som möjligt, även om det ibland är lite kallt att ge sig ut. Men har man bara bra kläder och håller sig i kanoten så är inte det några problem.
Från vårlägret förra året!
/Sara

pluggpaus

Jag sitter just nu med en hemtenta i psykologi. Den ska lämnas in senast på söndag men jag hoppas bli klar lite tidigare så att jag hinner få ha lite ledigt innan nästa termin och kurs börjar på måndag. Jag tar bara en kort paus nu men ska sitta en halvtimme till innan det blir kvällsfika i form av fruktsallad framför svenska biggest looser som började igår.
Fruktsallad är lite av en favorit hos mig, vill man lyxa till det så kan man ju alltid ha chokladmousse eller vispad grädde till. Ikväll blir det kanske lite kesella eller bara fruktsallad au naturell. Gott ska det bli i alla fall.
Nu ska jag tillbaka till psykologin och Freuds värld.
Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll!!
/Sara

3 x Portugal

Hej på er!
Nu har det redan gått 11 dagar på det nya året och VKS-elit tränar på (minst) lika hårt som vanligt! Jag hade en fyradagarsförkylning i början av månaden men har varit frisk i en vecka nu och tränar på som vanligt. Vi har ett nytt träningsprogram, som varje månad, och skillnaden mot förra månaden är att det är paddling ute på det här programmet! Jag skrev ett inlägg i oktober om att det var en riktig paddlarhöst och som det ser ut nu kommer det vara en riktig paddlarvinter också. Jag och Sara paddlar nu i princip varje morgon och det är faktiskt inte farligt alls. Vi kör nära land med flytväst på och är väl lite vindkänsligare än vanligt, dvs. vi paddlar inte om det blåser riktigt mycket men annars känns allt som vanligt. Extra lätt är det att paddla i kylan också eftersom vi nu bokat in vårens träningsläger. Det verkar som om det blir hela tre stycken, alla till Portugal och minst 2 till Vila Nova de Milfontes som vi brukar åka till varje vår. Det första lägret är redan v.4 så snart får vi åka och njuta av lite varmare paddlingsväder igen!
Dessutom har vi gått över från 5 km maxlöpning, som vi kört 5 ggr/vecka hela december till intervallträning och det är så grymt mycket roligare, även om jag höll på att dö igår när vi sprang, låg 5 slag från maxpuls och har jordens träningsvärk idag!
2011 hade VKS-elit sjukt mycket framgångar och så men som vi alla tränat denna höst och vinter tror jag att 2012 kommer bli ännu bättre! Jag har missat 12 pass sedan september, varav bara 6 (alltså 3 dagars träning) pga sjukdom och de andra pga tentor så nu börjar jag verkligen känna mig sjukt vältränad.
Hoppas ingen missat våra nya, fina klubbkläder, gå in på Erreas hemsida och klicka hem innan det tar slut!
Vi hörs,
Eve
Mysbild på mig och Sara, som har tränat ca 1 miljon pass tillsammans, och fler kommer det bli!

första veckan

Snart har första veckan av det nya året gått. Jag har kommit tillbaka till vardagen och haft en vanlig träningsveckan här hemma efter skidlägret i Bruksvallarna. Det är rätt skönt att vara hemma igen efter julfirande och skidåkande, väskorna har även blivit uppackade och alla träningskläder har blivit tvättade (det är ju oftast sånt som brukar dra ut på tiden...i alla fall här hemma).
För att få en riktigt bra start på det nya året så har jag införskaffat mig en ny träningsdagbok för att få bra koll på vad jag tränar. Det är ju alltid bra att kunna gå tillbaka och tittat på hur, vad och hur mycket man har tränat!
Så här ser min nya träningsdagbok ut "You are awesome".
/Sara

Första inlägget 2012!

God fortsättning! Nu är VKS-elit hemma från årets skidläger i Bruksvallarna! Det har varit ett riktigt roligt och lyckat läger, som jag tyvärr lyckades ta med mig en liten förkylning med hem från. Så nu blir det vila idag och imorgon, sedan räknar jag med att vara tillbaka med full kraft igen. Medans jag väntar på det passar jag på att plugga det sista inför tenta nästa vecka och se lite tour de ski, som är en favorit under vintern. Synd bara att vi inte har någon snö hemma att stilla skidbegäret med... Men men, så är det. Istället tänkte jag att ni ska få mitt bästa förkylningsknep: sömn och zink! Alltid när jag är sjuk sover jag extremt mycket och äter zinktabletter och det funkar faktiskt bra för mig. Har inte varit förkyld längre än fyra dagar på minst ett år! Nu, tillbaka till Tour de Ski. Tyvärr går inte svenskarna bra alls, men det är kul att kika ändå :) Vi hörs, Eve

RSS 2.0