Veckans VKS-vara

Den här veckans vara går som vanligt att köpa i VKS webshop! Det är vårt egendesignade linne. Snyggt va? :)


Första veckan!

Nu har vi varit här i Portugal i en vecka och börjar verkligen komma in i lägerlunken ordentligt. Alla dagar ser ut ungefär på samma sätt och jag tänkte lägga upp ett litet schema här nedanför så ni kan få en uppfattning om hur lägerlivet för en elitkanotist ser ut! 07.30- Klockan ringer och en av oss går upp och lagar gröt med havregryn vi tagit med oss hemifrån. 08.00- Frukost i matsalen på hotellet. Vi käkar gröt, bröd, nypressad juice och kaffe för vissa. Just nu äter vi tillsammans med två grupper från Polen, en från Ukraina och nyss åkte ett gäng tyskar hem igen. 09.30- Vi åker bil från hotellet till paddlingen. Det är fsktiskt riktigt skönt att inte ha träningen på hotellet, utan bara koppla av hemma. Vi kör alltid axelpaket på land, uppvärmning på vattnet och sedan paddling. Ibland är det dubbelpass paddling/gym eller bara gym som står på schemat. 12.30- Lunchdags. Vi har kommit hem, duschat och kanske käkat ett litet mellis beroende på hur lång tid de är kvar till maten. Efter lunch spelar vi kort, tärning, ser på film, solar, läser eller pluggar. En timme innan nästa pass är det inomhus som gäller, för solen tar rätt bra och man vill inte vara mosig på passet! 16.00-Träning igen. Paddling, samma uppvärmnIng som på förmiddagen och kanske löpning efteråt. 19.00- Middag. Vi sitter kvar länge efter maten och pratar eller går och spelar något spel på rummet. 22.00- Stupar i säng, helt utmattade efter dagens träning och taggade inför morgondagen! Så här ser våra dagar ut ca sex dagar varje vecka. På vilodagen passar vi på att gå och fika, hängs på stranden eller vil på rummet. Nu ska vi spela lite tärning innan det är dsgs att gå in i skuggan innan passet. Vi hörs! /VKS-elit

Livet som kanotist

Här är en bild om livet vi sprint-kanotister lever, lite rolig;)


På plats

Nu är vi installerade och klara i Portugal och har så smått kommit in i lägerlunken. Vädret är strålande, sol och tjugo plus så det är inget att klaga på. Vi bor i ett fint hus med öppen spis och en bra TV för TV-spel enligt killarna så alla känner sig som hemma. Jag och Sara tränar efter modellen 3-1, alltså tränatre dagar vila en och första vilodagen är imorgon. Det ska bli skönt, de åtta pass vi avverkat på de första tre dagarna känns i kroppen.
Nu ska jsg krypa ned i sängen med en bok och sedan sova bort träningsvärken lite. Vi hörs famöver, vi kommer försöka slänga upp ett par videos här så kolla in ibland så ni inte missar något!
Ha det gott!
Eve

Första dagen i Portugal

Jag, Erik, Eve och Petter från VKS-elit kom till Portugal och Vila Nova de Milfontes igår kväll. Vi har nu avverkat den första dagen av våra 8 veckor här nere. Som vanligt så har det varit lite meckande med kanoter och fotstöd som det oftast är den första lägerdagen men förutom det så har paddlingen varit bra! Morgonpasset kördes och i t-shirt och eftermiddagspasset bjöd på en fin solnedgång ut mot Atlanten.

Nu är det snar tdags att sova (vi är -1 timme jämfört med Sverige) för att orka med morgondagens träning!
Vi hörs snart igen!
/Sara

Veckans VKS-vara

Nästa på tur är den här kepsen, perfekt när man sitter bak i besättning. Köp den i VKS webshop!

Vinterträningen avslutad!

Nu är jag och Sara äntligen klara med den hårda uppbyggnadsträningen inför paddelsäsongen! Vi avslutade träningen, som fokuserat mest på att bygga upp konditionen innan vårlägret och även styrkan, med syreupptagningstest på Hovet. Det gick väldigt bra för både mig och Sara, jag hade ett testvärde på 58,3, vilket är mycket bra, man brukar säga att en kanotist i världseliten ska ha mellan 55-60 i värde så det var okej. Sara fick också ett bra värde, men ni får fråga henne själva om ni vill veta numret :)
Idag ska vi tvätta, pula och packa lite inför Portugal-resan och jag ska skriva en tenta imorgon, sedan är det vårläger och massa paddling som gäller för VKS-elit!
Vi kommer ha tillgång till internet där nere så ni kan läsa allt om vårat läger här på bloggen.
Vi hörs,
Eve
Snart tränar vi i lite varmare klimat!

VKS-elits årssammanfattning av 2011


Ny kategori: Veckans VKS-vara!

Från och med denna vecka kommer vi lägga ut en vara som ni kan köpa i VKS webshop.
Först ut: Vår egendesignade overall!

VKS-elits tio bästa träningstips!


Biljetter bokade!

Nu har vi äntligen tagit tag i detta och bokat flygbiljetter ned till Portugal och vårens lång-läger. Den tidigare planen var ju att åka ned en vecka v. 8 och sedan lite längre från v 11 men vi struntar i att åka hem igen och kommer alltså ligga på vårläger i Milfontes mellan 21 feb-17 april! Det blir det längsta lägret jag någonsin varit iväg på, men jag tror inte det kommer bli några problem att orka med. Vi tränar lika mycket hemma så det blir inte någon direkt ökning i träningsmängd, däremot blir det ju lite annan träning än hemma, framför allt då eftersom vi kan paddla i Portugal, men det är is i Sverige....
Vi har faktiskt hela två videos att ladda upp här på bloggen, våran vanliga årskrönika och vår video från galakvällen igår, kika in här senare idag eller imorgon för att kolla in dessa!
Vi hörs,
Eve

 

Vindstilla och fint i Portugal v.4 i år.


Gala kväll

Igår var det Gala-kväll på kanotklubben. Dom försenade SM medlajerna från i somras delades ut tillsammans med en rad andra fina priser. Vi åt gott medans det visades bilder från säsongen, VKS-elit hade som vanligt en film att visa (som snart kommer upp här på bloggen) och sedan visades även en del av våra nya klubb-och tävlingskläder upp.
Idag är det vila och jag spenderar dagen men lite plugg inför veckans kommande tentor, kursen i kvantitativa metoder ska avslutas och det med två tentor.
Ha en fortsatt trevlig söndag så hörs vi!
/Sara

Portugal week 1

VKS-Elit's firts of many winter and spring camps in Portugal, Vila Nova De Milfontes/Duna Parq Hotel.
It's the place to be!


Enjoy!
/Erik

RSS 2.0