Första dagen

Nu har jag och Erik kört våra försök och semi-finaler på 200m. Erik kom vidare till finalen tillsammans med Schill i en tajt duell med andra svenska K2an, det var ett kul lopp att se och Erik/Schill kom vidare på tid efter att alla loppen kommit i mål! Själv fick jag stolpe ut och missade bästa tid i semin så det blev B-final imorgon för min del på K1an. Vi uppdaterar imorgon efter finalerna hur det hela gått!

Petter "Pete The Meat" Öström

I vintras var SVT-sporten ute på Bosön och gjorde ett reportage om Petter och om tvåhundrameterspaddling. För er som missade det finns det nu ute på Youtube:
Dessutom kan ni följa Petters twitter: http://twitter.com/#!/AwesomeOstrom
Följ Erik och Petter på världscupen i Tyskland här: Världsup #3
Och har ni ännu inte fått nog av Petter och Erik; kika då in på Eriks blogg och Petters hemsida
HEJA VKS!!

Sliten

Nu är det några dagar till jag och Erik från Vks-elit drar ner till Duisburg tillsammans med flera andra Vaxholmsbor och resten av landslaget. Vi ska köra världscuptävling nr 3 och jag kör K1 200m, Erik kör K2 200m med Fredrik Schill från Nyköping. Förra världscupen blev resultaten en 7e plats i K2 (Jag och Erik) och en 11e plats i K1 (2a i B-finalen) för mig, Erik vann den B-finalen. Jag var inte så nöjd direkt efter tävlingen för jag inte paddlade som jag vet att jag kan, men efter ett tag insåg jag ju att jag varit förkyld en vecka precis innan och därför inte var i slag helt enkelt. Men nu till helgen är det nya tag, sen förra världscupen har jag vunnit uttagningstävlingen i Lilla Edet och får därmed köra K1 på världscupen. Det känns bättre nu i kroppen, även om jag är sliten från hård träning..men det är så det är, kostar att ligga på topp som de säger ;)
Jag och Erik hör av oss i helgen med färsk uppdatering efter tävlingarna!
Målgången i Lilla Edet, jag vinner på bana 3 längst bort och Erik blir 4a på bana 4 innanför mig!
//Petter "Pete the meat" Öström

Ännu en film från VKS-elit!

Här kommer en liten sammanfattning av hur Portugallägret såg ut från Petters kamera! Eftersom den inte tål vatten är det inte så mycket paddelbilder, men vill ni veta vad vi hittade på på fritiden, klicka här:

JUSEK-tidningen # 4 MAJ 2011Kanotfrisyrer

Ni har väl inte missat att kolla in Vaxholm Kanotsällskaps Pixbox?  Gå in på vaxholmkanot.pixbox.se och kolla in alla GRYMMA bilder från alla våra aktiviteter. Jag var inne här om dagen och fastnade lite för albumet Kanotfrisyrer. Kolla bara in det här:
Coolt va? Det har till och med gått så långt att folk från andra klubbar kommer och frågor om de kan få en vks-fläta, och självklart kan de få det! Nu behöver vi bara en gemensam look för killarna också...

Tagga till!

I helgen är det dags för årets första svenska tävling, inte inräknat den testhelg som landslaget körde under valborg! Det ska blir grymt kul, hela VKS-elit utom Björn ska tävla och det kommer gå snabbt!! Efter en hel vinter och vår av hård, tuff och bra träning är det väldigt roligt och skönt att vara igång igen och verkligen visa vad man går för!
Idag har vi haft en skolpaddling med en helt undebart trevlig klass och peppat inför helgen med den här låten:
Nu ska jag dra mig ned mot klubben och packa kanoter! Vi hörs senare,
Eve

WC#1 Försök och semifinaler!

första tävlingsdagen för Mig och Petter här i Poznan på årets första världscup. Det blev en A-final på K2 200m, vilket vi gick driekt till eftersom vi vann vårat försök. Sen fick vi varsin B-final på k1 200m.
Imorgon så börjar det 0930 med k1 200 b-final och 10.24 så är det k2 200 A-final! Förhoppningsvis så visar dom det på Eurosport. Vi hörs!
Bye bye

WC #1

Jag och Erik är i Poznan, Polen på världscuptävling nr 1! Vi ska köra K1 200 meter båda två och även K2 200 meter tillsammans. Imorgon är försök och semi på båda under eftermiddagen så det blir 4 lopp på ungefär 3 timmar om vi går vidare på allt, ska bli kul och lite slitsamt!
Vi flög ner idag och åker hem på söndag kväll när finalerna är gjorda, det är rätt skönt att komma sent och åka tidigt när det är världscup så att man slipper vara borta så mycket och fokusera träningen hemma istället!
Följ oss på: http://www.kayak2010.com/regatta_2011/index.htm
Vi startar 14.00 imorgon lördag och finaler är på förmiddagen på söndag!
//Petter

då är årets säsong igång

I helgen startar säsongen på riktigt. Dom flesta från vkselit ska tävla i helgen på lite olika platser i Europa. Erik och Petter flyger ner till Poznan i Polen i morgon för att köra första världscupen. Grabbarna ska köra k1 200 meter och k2 200 meter tillsammans och som vi redan vet så är det två snabba killar som kommer att slåss om placeringarna. Själv så åker jag och Eve ner till Bagsvaerd i Köpenhamn och kör årets första sprint regatta. Vi kommer att köra lite olika sträckor, jag kommer köra k1 200 och 500 meter och Eve kommer att köra 500 och 1000 meter.
Vi återkommer efter helgen med resultat.
Önska oss lycka till!!
/Sara

RSS 2.0