Veckans face!

Sist ut i veckans face: Eve :)

VM-Del 1

Nu är VM 2011 igång och det har varit blandade resultat för svensk del. Svenska herrarna har levererat väldigt över förväntan, Två Silver på distansen 1000m. I k1 1000m Anders Gustafsson Grattis!! och k2 1000m Marcus Oscarsson och Henrik Nilsson Grattis!!
Imorgon så drar 200 meter igång och Jag och Petter är väldigt förväntans fulla! Det ska bli kul men samtidigt nervöst. Det är stora skor som vi ska fylla efter dagens två VM-Silver! Jag hoppas att vi kan göra ett bra resultat även på de kortare distanserna!
Vi hörs i morgon!
Erik

Snart VM

Hej alla VKS-elit fans!
Imorgon åker Erik och Petter till Ungern för att tävla på VM. Det är ett riktigt stort VM i år med 94 nationer som är med och ska slåss om medaljer och platser till OS 2012 i London. Petter kommer att köra k1 200 meter och Erik kommer att köra stafett (4x200 meter) tillsammans med Petter, Christian Svanqvist och Fredrik Schill.
Själv kommer jag vara hemma och fortsätta med våran stenhårda träning. Har dom senaste dagarna varit i Hudiksvall och gått på körskola. Nu är både teoriprov och uppkörning bokad så förhoppningsvis så kommer jag få mitt körkort den 20 september, då får ni se upp ute på vägarna :)
Håll er uppdaterade här under helgen får att se hur det går för våra VM kanotister i Ungern.
/Sara

Veckans face!

Veckans face tävlar på VM i helgen, lycka till!!!!

Hårdträning på Elitkliniken!

Här testar vi en styrketräningsmaskin "Genesis" på Elitkliniken vid Globen i Stockholm! Vi var där i tisdags och körde ett styrkepass med vanliga vikter och även i maskinen där man kan köra excentrisk träning och riktigt tung träning där motståndet ökar ju mer man tar i. Känns som att det kan leda till starka muskler! I övrigt går träningen bra för oss, jag och Erik åker till VM i Ungern om en vecka och vässar just nu formen. Träningen i Genesis kommer användas mer under hösten för vår del, medan Eve och Sara redan bombar på ordentligt!
Vi hörs!
//Petter

Hard work

Jag och Sara har börjar grundträningen inför nästa säsong redan, eftersom vi inte har några viktiga tävlingar kvar den här säsongen och jag har bara en kommentar till det: SUPERTUFFT!! Jag är konstant trött och har alltid träningsvärk och ont i kroppen. Men såklart är det kul också! Jag tänkte ta med kameran till kvällens gympass, så då kan ni få se lite vad vi pysslar med!
Nu blir det återhämtning på Sillis med resten av gänget.
Vi hörs,
Eve
SM-guld till VKS-elit! Bra inspiration inför jobbig träning :)

Veckans face!


Söndag=vilodag

Idag har vi haft vilodag, och eftersom Petter fyller 24 imorgon har vi passat på att fira honom idag! Dagen började med frukost hemma och sedan tog vi med Petter in till Gröna Lunda med Vaxholmsbåten. En superkul dag, hela Vaxholmsgänget var med och vi körde femkamp, som Erik G och Christian vann. Petter hade ingen aning om vad vi skulle hitta på, så hela dagen har varit en stor överraskning för honom.
Det är skönt att koppla av från träningen ibland och göra något helt annat och det var precis vad vi gjorde idag. Vi fick tyvärr inte med oss kameran, men ungefär såhär såg det ut:
Vi hörs,
Eve

Var ska VKS-elit åka på träningsläger?

VKS-elit börjar bli sugna på grundträning igen, snart är det VM och efter det börjar ju säsongen lida mot sitt slut. Tråkigt, men det blir mer tid att träna lite annorlunda och mer varierat. Kanske dra iväg på läger någon vecka? Men vart ska vi åka? Klara Andersson från KK Bris, landslagskanotist med flera J-EM och VM i baagaget vet svaret på det!

Vi hörs, nu blir det stenhårt gympass med Sara!
//Eve

Snart ett år till OS i London!

Sugen på gåshud? Kolla in detta videoklipp med bl.a. Usain Bolt och Anders Gustafsson!

Veckans face!

Veckans face har vissa likheter med Super Mario, ser ni vem det är?

Träning i startgrind!

Vi tränade ett pass i startgrinden i Vaxholm, och fångade detta på bild och film, här kommer resultatet!
Det går undan i Vaxholm!
//Petter

Bilder från SM i Hofors

Nu har vi äntligen fått tummen ur och tankat över bilder från kameran till datorn, så här kommer de; VKS-elits egna privata bilder från SM 2011.
Vi hörs,
Petter

test-måndag

Trots rätt många läsare per dag så är det lite tomt bland kommentarerna här på bloggen. Kan vi inte hjälpas åt och göra något åt det? Släng in en kommentar om det är något ni gillar/ogillar/vill läsa mer om/läsa mindre om så att vi alla här på vkselit kan skriva om det ni vill läsa.
Idag har jag och Eve varit och gjort VO2 max test och lite andra tester inne vid globen. Det är roligt att få testa lite nya saker som förhoppningsvis kommer göra oss snabbare, starkare och uthålligare till kommande säsong.
Kika in här snart igen för det kommer komma en film om dagens händelser...
/ Sara

RSS 2.0