Syrakänningar inför WC

Hej alla trogna (och otrogna) läsare!
På torsdag åker jag och Erik till Tyskland för att köra på kanotens formel 1: 200 meter. Känslan är bra hos mig, gissar att den är det hos Erik också och det kommer bli riktigt kul att komma ut och köra mot alla snabba grabbar i världen!
Idag blev det några lopp mot Jönköpings nästa stjärna, The big D, Hempa + Eve och Sandra i K2. Det var skönt att känna lite på maxfarten under längre tid, även om huvudvärken från syran inte alltid är det skönaste. Imorn är det vila och plugg som gäller, jag passar nämligen på att slänga in en tenta i Ekonomistyrning och Affärssystem på onsdag lagom innan sommaren kan börja på riktigt!
Hoppas ni alla håller tummarna där hemma så hörs vi senare!

K2-träning i Portugal tidigare i våras

//Petter

utspridda...

Just nu är vi från vkselit lite utspridda i Sverige. Jag befinner mig utanför Hudiksvall i Stocka och hälsar på pappa över helgen, Erik är i Göteborg och har kört k2 där sen i torsdags, Björn är i Finnspång och kör marathon NM och Eve och Petter befinner sig på hemmaplan och håller ställningarna i Vaxholm tills vi andra kommer hem.

I torsdags körde vi årets andra k4a pass med tejerna. Vi hade Linnea Stensils fram, jag i andra brunn, Eve i tredje och Julia Stensils i sista. Det var ett pass med bra fart och flyt. Fortsätter det såhär så kommer vi nog få stå högt på pallen i sommar.

Annars flyter träningen på bra i Vaxholm. Vissa av oss tar det lite lugnt nu inför terminens sista tenta som går av stapeln nästa vecka. Efter det blir det mer fokus på träning och förhoppningsvis hittar värmen och solen tillbaka igen.


Tillbaka till läsningen om tobaken i Sverige och sen väntar några gamla tentor.

Ha en fortsatt trevlig helg!
/Sara.


WC3

Idag så är det officielt, Erik och Petter från vksElit ska åka på WC3 (Världscup 3) i Duisburg Tyskland. Det tycker iallafall jag att det känns bra. det som känns bäst är att känna att vinterträningen och vår har gett resultat.

på tävlingen så ska Petter köra K1 200m och stafett och Erik ska köra K2 200m, tillsammans med Anders Svensson från kungälv, och staffett

Övriga deltagare kan ni hitta på Kanot.com/landslagetkallar.

Lite nöjda är vi iallafall. vill ni se oss träna kan ni komma förbi vaxholms kanotklubb i morgon kl 8 då brakar det loss med 30 starter. :) TIHI

Erik på NM 09 i Danmark då blev det silver på samtliga distanser k1 200 k2 200 k4 500 k4 1000.

långt och länge

Den här veckan har jag haft fart och syra på programmet förutom idag då det var ett långt pass som gällde. Jag och Eve körde 2 timmar och 15 minuter i k2. Faktiskt rätt skönt pass som kunde köras i sport topp så nu har vi snygga brännor på ryggen också.

Förutom paddlade så har jag fått ett par rehabiliteringsövningar av en kiropraktor som jag var hos för två veckor sen. Det är bland annat djupa knäböj för jag är stel i baksida lår. Jag ska börja med dessa genom att stå på något högt som en hoprullande handduk och sedan minska på höjden så att jag till slut står utan något under hälarna. Som tjej tänkte jag att det var smart att använda högklackade skor till hjälp. Så idag plockade jag fram mina högsta och körde några knäböj i dessa tills jag bytte till några lägre och ännu längre. Det sista jag körde med var kanten på ett par flippflops. Detta funkade hur bra som hellst!

Nu ska jag och Erik möta upp Eve och Petter för en filmkväll.
Imrgon är det tjejdag på klubben som gäller. Över 40 stycken anmälda : )


Ha en fortsatt trevlig kväll / Sara


Snabba grabbar

Här kommer en film från söndagens testlopp i U23- och juniorklass. Jag och Björn på bana 3 fick ett riktigt bra lopp där vi var i ledning från starten och sen bara kunde bevaka ledningen i avslappnad stil och gå i mål som vinnare! Det var skönt att kunna vinna loppet trots att både Björn och jag inte var riktigt krya, sen får vi se om det blir något mer av den besättningen till mästerskapen i sommar!
(Ps. Lyssna på den sköna ungen från Jönköping som hejjar på Daniel Hemselius efter ca halva filmen ;))
Hälsningar Petter

Om ni undrar varför det var dålig bloggning förra veckan...

...så var det för att vi återupplivade en gammal klassiker: grillning med efterföljande Guitar Hero hemma hos Eve och Petter. Det var rätt bra drag och en perfekt uppladdning inför tävlingarna i Jönköping!
Vaxholms Elit - Sveriges rockigaste kanotister?

Tjejdagen närmar sig

Nu har jag suttit hela kvällen och svarat på mail om tjejdagen. Mer än 30 tjejer i alla åldrar har anmält sig och fler lär det bli. Roligt med stort intresse och det är en verklig utmaning för oss att få ihop allting så att det passar alla åldrar. Men vi är på god väg och alla ni som är anmälda kan vänta er en fullspäckad dag!
Idag har jag och Sara, förutom att träna även fixat lite med klädseln inför lördagen. Det är 11 ledare som kommer ta hand om tjejerna!
Nu efter helgens tävling går vi på med lite tyngre träning. I Vaxholm har vi flera grupper med olika program allt efter vad varje person behöver. Oturligt nog för mig så behöver jag många, långa pass. Imorgon är det 2.30-3 timmars distansträning med ryck i fart 4-5. Jobbigt, men man sover i alla fall gott på natten! :)
Alla tjejer, missa nu inte att anmäla er till vårens träningshändelse! Det kommer bli alldeles awesome!
Vi hörs,
Eve
Eve in action SM 2009 i Fagervik. Foto: Gustaf Larsson

Nice!

Hallå!

Nu känns det som att det kalla vädret är "gone". idag ver det tredje passet i rad men bar överkropp! det känns riktigt NICE!
har suttit men Barsk och Björn och solat hela dagen i princip. Vi har pratat nya kanoter och hur dem skulle se ut. Jag är riktigt sugen på att beställa en ny, och vet exakt hur den skulle se ut. det hade varit kul med ny båt. idag på morgonen så va jag och Petter och Björn ute i skolorna och infomerade om kanotskolan i sommar. det kommer vara riktigt stor uppslutning på dem i sommar. det pågår i 4 veckor och vi har redan 10-15 anmälda på varje vecka. det e ju bra. imorgon så tar Petter och jag moppen till klubben och kör ett mycket sprint inspirerat pass i besättning. det kommer bli kung tror jag. hoppas alla andra har haft lika bra väder som vi idag och så ses vi på banorna snart igen.

 

/Erik


Värme över Vaxholm

Har otaliga gånger svurit när jag suttit på bussen in till skolan, faktum är att det är inte så rockigt att bo i vaxholm vintertid, det är nästan lite utav en spökstad. Men efter en helg med mössa och halsduk i den småländska snålblåsten var det fruktkansvärt skönt att komma hem till vaxholm i Värmebölja. Tänkte ha förmiddagen ledig men kunde inte hålla mig utan stack ut och sprang en sväng och sommarfeelingen förstärktes när man sprang förbi badplatsen där folk låg i badkläder och småbarnen plaskade i vattnet. Inte blev det sämre när man på eftermiddagspaddlingen kunde dra av sig tröjan och köra bar über.

Helgen som gick var det alltså tävling i Jönköping. Tanken var att jag skulle köra 11 lopp men förkylningen gjorde sig påmind så jag stod över de flesta loppen på söndagen. fick dock med mig ett par ljusblickar från helgen. Tycker alltid det är kul att köra besättning på tävling, tyvärr så ligger ju tonvikt på att prestera i k1an vilket gör att besättningsloppen och 5000m blir lidande. kanske skall anmäla mig till mindre lopp på nästa tävling.

Björn     


Bästa kuren mot förkylning.

Började känna mig hängig i tisdags kväll och visste länge inte om jag skulle kunna köra i lördags. Tillslut så låg jag där på startlinjen och drog iväg men jag kände mig fortfarande rätt hängig vilket gjorde att jag kvällen före bestämde mig för taktiken, försök inget första tjugo. Dvs inga försök till att splittra upp fältet förens det börjar närma sig slutet på loppet. Detta löste sig bättre än väntat då det hela tiden var andra som var intresserade av att hålla tempot uppe och de enda gångerna jag gick upp var när det började närma sig lyft och jag ville hålla mig med för att inte hamna efter. Första två varven var vi en klunga på fem och i andra lyftet splittrades gruppen upp och efter det var vi tre personer, jag, Björn L och Magnus S. Vill tacka dessa båda, nästan be om ursäkt för att jag inte var mer aktiv under loppet. Sanningen är att jag kände mig riktigt vek och flera gångeer funderade på att kliva av loppet. Nåja, tillsut så började det närma sig slutet och jag lyckades springa ifrån i sista lyftet och vann loppet. Skönt att få med mig ett resultat då jag kommer att missa nästa uttagningstävling på grund av tenta. 

Efter tävlingen åkte jag hem till mina föräldrar och spenderade två dagar där, finns nog ingetting som är bättre mot en förkylning än mammas kladdkaka. Förhoppningsvis kan jag dra igång med träningen på onsdag och kan köra tävlingen i Jönköping i helgen.

Vill avsluta med att gratulera mina klubbkamrater. Vi var fyra aktiva som åkte ner och det resulterade i fyra klassegrar.     

/Björn

Stöd Mustaschkampen!

Danny Hallmén slår ett slag för prostatacancern med sin insamling i Mustaschkampen. Han har skapat Kanotmaratonlandslagets egna insamling, gå in och skicka stöd ni med!
Maratonlandslagets sida

TJEJDAG!!

Du har väl inte missat att anmäla dig till Vaxholm Kanots tjejdag? Den 22/5 kan alla tjejer komma ned till klubben och prova på/lära sig mer om paddling, gym, löpning och stavgång. Inga killar är välkomna till klubben den dagen och Vaxholms elitkanotister är Dina ledare! Dessutom bjuder vi på lunch och pratar om hur vi äter för att lyckas. Få hjälp att komma igång och lär dig hur man lägger upp sin träning för att få bästa resultat. ALLA tjejer är välkomna! Enda kravet är att du kan simma.
Det finns fortfarande platser kvar! Anmäl dig på vkskanot@live.se, ring 073-557 66 88 eller lämna en kommentar här på bloggen.
Vi ses 22 maj!
/Eve & Sara
Två av ledarna på tjejdagen, Eve och Julia, Svenska Mästare i Maraton 2009!

Vila!!

Varje söndag (i princip) har vi i Vaxholm vilodag. Dagen för min del brukar inledas med en skön sovmorgon följt av något annat än den obligatoriska grötfrukosten som gäller alla andra dagar. Idag bakade Eve scones, en personlig favoritfrukost och de var riktigt smarriga! Resten av dagen brukar det slappas eller göras saker vi inte har tid med de andra dagarna, t ex handla och fixa saker i hemmet. Idag har vi turen att ha en bil till låns så vi kommer nog ta oss iväg och storhandla någonstans och sen åka hem och vila resten av dagen. Kroppen känns ofta rätt sliten på lördagen och när söndan kommer vill man bara slappa, men det konstiga är att man oftast är seg första passet på måndagen men att man sen kommer igång efter någon dag med träning. Summan av kardemumman är iaf att vilodagen rockar och gör att vi i Vaxholm orkar köra på hårt i veckorna igen!!
Peace out// Petter

Jag vet inte hur det ser ut när ni åker till tävling men...

Såhär såg det ut i VKS-elit-bilen på väg till Copenhagen Spring Regatta. Fullt ös. Och, som ni hör i videon, hela vägen till Danmark!

Gillar ni låten lika mycket som Erik och Björn eller behöver ni också få lite fart på bilresan så är det denna ni ska lyssna på:
/Eve

Big Group!

Goddag!
Hoppas allt är bra med alla ute i kanotsverige. I vaxholm är det bra i alla fall. i dag som Björn skrev på förra inlägget var vi 7 Elit seniorer ute på vattnet kl 8. hur många var ni andra ute på vattnet i dag? :P
Nä ska man bli nått nu förtiden så ska man bo i VAXHOLM! Det finns något för alla, Sprint grupp en Medeldistans grupp och en maraton grupp. alla toppar den svenska eliten i sina distanser.

Jag vet att det känns lite skrytsamt men det känns bra nu.

Måste gå, Träna på!

tjingeling / Birre

Ängelholm igen

Så är vi inne i maj månad och till helgen är det som jag sagt tidigare dags att säsongsdeutera i maraton sammanhang. Precis som vanligt är första uttagningstävlingen i Ängelholm. Om jag inte missminner mig så körde jag mig så körde jag min första tävling där år 2000 och året efter gjorde jag mitt första SM i samma å har tävlat där nästan varje år sen dess. Mitt första maraton SM slutade med att jag tog mig i mål på typ sjunde plats och på den vägen är det.
Efter helgen stannar jag i Göteborg i några dagar, har inte varit hemma sen jul så det skall bli kul.
Imorgon är det dubbla paddelpass där det första drar igång kl 8, imorse var det 7 seniorer ute på vattnet -inte ofta man ser det på "arbetstid".

Björn

Film från 200m finalen i Köpenhamn

Här är en film från K1 200m i Köpenhamn. Petter är på bana 2, näst närmast kameran och kommer 4a i loppet!


Första tävlingen avklarad

Nu har vi som sagt kört första tävlingen för säsongen, i Köpenhamn mot resten av nordiska eliten. Det är alltid nervöst när det vankas tävling, men lite extra nervöst brukar det vara inför första tävlingen på året. Så var det också den här gången, på resan ner var jag ganska nervös, men på tävlingsdagen kändes det lite lugnare. Ett lugn som blev ännu bättre efter försöksheatet på K1 200 där jag fick en fin känsla i paddlingen med precis det där trycket jag jobbat på att hitta hela våren. Jag vann mitt heat och gick till semifinal, vilken var kl 5 på eftermiddagen så vi åkte till Nyköpings hotell och sov någon timme. När vi kom tillbaka till tävlingsplatsen slog nerverna till igen och jag var lite orolig för jag var så himla sugen på att ta mig till final. För att lyckas med det var jag tvungen att vara topp 2 i min semi, och jag gick ut med inställningen att köra hela vägen för att se hur långt det skulle gå. När startskottet gick fick jag inte alls till starten och låg en bit efter i början, men som tur är så är 200m just 200m långt och jag fick på mitt sköna tryck igen och drog mig ikapp till en 2a plats och var alltså i final.

Finalerna gick på söndagen och jag hade K1 200m kl 11.00. Inför finalen hade jag som mål att bara få min fina känsla under loppet och fokusera på mitt eget lopp. Starten blev bättre denna gång och jag var med i racet, när det närmade sig mål hade jag högre fart än banan bredvid men detta gjorde mig lite skakig. Jag spände mig ordenligt och gick på syra sista 30 metrarna där jag tappade på toppkanotisterna. I mål var jag klar 4a efter Nielsen, Nielsen och Bleibach, alla europeiska guldmedaljörer på distansen 2009. Jag blev bästa svensk, men det hade såklart varit roligt med en medalj också!

Mer om träningsveckan kommer nästa inlägg!

/Petter

RSS 2.0