Fina resultat!

Idag var Julia Stensils 5a på K1 500m i juniorklassen här på U23-EM, plus att hon kvalade till morgondagens final på 200m! Erik Svensson tillsammans med Fredrik Schill i K2 200m gick och vann sitt försöksheat i U23-klassen vilket gjorde att de är direkt i final, precis som jag själv vann försöket på K1 200m! Kanonfina resultat tycker jag!
//Petter Öström

U23-EM: Första tävlingsdagen

Idag tävlas de första loppen på den gamla OS-stadion här i Moskva. Björn har tillsammans med Kristian Wilde säkrat semifinalplats på K2 1000m under förmiddagen, nu är jag och han på hotellet och laddar för senare ikväll ska han och Erik ge sig ut på försöksheat på K2 500m. Det kan gå riktigt fort tror jag!
Själv har jag varit och testat startgrindarna igår, jag har bra tryck i kroppen och det känns bra för morgondagens försök på K1 200m som jag ska köra. Det blir även en sväng senare idag i kanoten för att hålla mig rapp. Ryssland i övrigt är inte så mysigt..en massa höga hus fullproppade med lägenheter och människorna är inte särskilt trevliga heller. Men vi är ju här för att tävla och jag känner mig fokuserad på uppgiften att paddla så fort jag kan från A till B!
Vi hörs//
Petter

Kontakt

  • Vill du komma i kontakt med Vaxholms Kanotsällskap?
Mail: vkskanot@live.se
Hemsida www.vaxholmkanot.se
  • Petter Öström
Mail: petter.ostrom@hotmail.com
  • Erik Svensson
Mail: erre_89@msn.com
Hemsida: svenssonerik.blogg.se
  • Evelina Menning
Mail: eve_890@hotmail.com
  • Sara Sandbacka
Mail: sara.sandbacka@hotmail.se
  • Björn Granstedt
Mail: b.granstedt@gmail.com

Eastern promises

Nu är vi på plats i Moskva och vid första intryck är de som de flesta städer i öststaterna, fast större och varmare. Framförallt det senare blir påtagligt när det inte finns någon AC på hotellet. 42 grader hade vi idag och det enda som håller nere temperaturen är att solen täcks av den rök som ligger som en ridå över staden som följd av alla gräsbränder som just nu råder.
Imorgon drar tävlingarna igång och om jag minns rätt skall alla Vaxholmarna förutom Petter ut och pröva lyckan.
Trots att det känns som man rinner bort är det skitkul och jag ser fram emot att tävla.
/Björn 

VM-uttagningen

Vi har helt glömt av att berätta för er om uttagningen till senior-VM som blev klar i veckan! Två av vks-elitkanotisterna ska försvara Sveriges färger i Poznan, Polen där VM går 19-22 augusti.
Vår egen superstar Petter Öström kommer att tävla i k1 200 meter. Petter som i år tagit steget in i världseliten placerade sig 5:a på EM i Trazona för några veckor sedan. Tyvärr kunde Petter inte träna som han ville inför EM, då en gammal axelskada spökade för honom, men lyckades som sagt ändå plocka en fin femteplats, 0,1 sekund från bronset så det ska bli riktigt intressant att se vad en hel och frisk Petter Öström kan åstadkomma på VM om tre veckor!
Nykomlingen Erik Svensson som tog silvret på SM för två veckor sedan kommer att tävla på k2 200 meter under VM tillsammans med Anders Svensson. Paret har kört tillsammans förut, på världscup och EM där det lett till B-final båda gångerna. Erik Svensson, som är allra yngst i landslaget, född -89 har haft en stadigt stigande utvecklingskurva de senaste åren, och inte främst under sommaren då han gått från klarhet till klarhet. Kan Eriks form leda k2:an till final i VM?
Både Erik och Petter kommer även att tävla i stafett 4 x 200 meter under VM.
Hela VM-laget hittar du här: http://www.kanot.com/landslagetkallar___717.aspx .

Petter Öström 1:a, Erik Svensson 2:a k1 200 meter SM Luleå 2010. Foto: Madeleine Tingström

Slitet gäng

Nu har det gått en vecka sedan SM slutade. Den här veckan har ägnats åt återhämtning och åt toppning inför u-23-EM för Petter, Björn och Erik. Många av oss har varit slitna den här veckan, att köra flera lopp så hårt man kan tar verkligen på krafterna. Personligen har jag lagt tid på att jobba på tekniken, perfekt nu när det är ett tag till nästa tävling! Tänkte jag skulle lägga upp några videor på tjejer jag tycker har bra teknik här inom kort :)

 

 

 

//Eve


Läger

Just nu är det läger i vaxholm. U23 EM läger med sussane gunnarsson som ledare. lägret började idag. imorgon så kör vi igång med paddlingen. vi är 3 st som ska köra U23 EM och 2 som ska köra Junior EM från vaxholm. det e ju ganska coolt bara det.

vi åker till EM på tisdag. då bär det  av till Ryssland Och Moskva. vi kommer att tävla på OS banorna som sussane körde på 1980 då os gick i moskva. det är också rätt ballt.

Jag, Petter,Erik och Björn efter ett k4 lopp på SM!


Mot nya mål

SM är nu lagt till handlingarna med goda resultat från Vaxholmsgänget, men det är ingen rast och ingen ro. På torsdag börjar lägret som leder upp till U-23 EM och ikväll drog träningen igång igen. Så nu gäller det att ladda om för nya utmaningar. Känner mig rätt seg i kroppen men kommer hålla i med rätt tung träning fram till helgen för att inte släppa upp formen för tidigt.

Björn


GULD SM

Hallå!

nu är snart alla från vkselit hemma från sm i luleå. undantaget är björn han är på väg i bil nu :) det blev ett riktigt guld sm för vkskanot i år vi tog hela 53 medaljer på racing sm i år. 

själv sitter jag just nu och solar utanför glada hudik. (Erik).


vi tackar alla i vaxholms kanotsällskap stora som små, aktiva till föräldrar och ledare. TACK!


Vi från vkselit!

Mer VKS-elit

Kan man inte få nog av vks-elit går det bra att surfa in på www.vaxholmkanot.se , där uppdateras det med alla resultat varje dag!

K4 H22

Näst sista dagen på SM och det börjar verkligen kännas i kroppen! Här kommer lite pepp med h22:s k4-lopp på 500 meter.

SM Luleå 2010 dag 4

Nu är mer än hälften av årets SM avklarat. Både tråkigt och skönt, det är rätt tufft mentalt att hela tiden prestera på max men samtidigt är det en av de roligaste veckorna på året! Idag har vi kört 1000 meter i k2 och k4 samt långlopp för Eve och Björn. Tråkigt nog släppte de tjejerna lite efter killarna på ett sånt sätt att killarna varvade tjejerna vilket fick till följd att vi mest fick ligga och hålla undan för grabbarna. Lite svårt att försöka prestera maximalt när man samtidigt måste ligga i vågorna från herrarna, men det är sånt som hör till.
I och med 5000 är alla k1-sträckor avklarade, imorgon och på lördag är det k2 och k4 1000, 5000 och 200 meter kvar!
Här kommer dagens vidoehälsning, denna gång är det Eve som står för den.

 

 

 

//Eve


Vkselit tar SM-guld på k2 200 meter

Så här ska k2 paddlas! Kolla in vks landslagsaktuella kanotister Petter Öström och Erik Svensson krossa motståndet i SM-finalen på 200 meter!!

Guldgossarna


Man blir aldrig bäst av att ta efter andra

Dag 3 på SM och här kommer andra videobloggen för det här mästerskapet! Denna gång är det Erik Svensson, våran 21-åriga sprintstjärna som ni får komma lite närmare.
Idag har varit en fantastisk dag, Petter 1:a och Erik S 2:a på 200 meter i k1!! De tog även guldet på k2 200 meter. Grabbarna har på bara några månader fullständigt tagit över den svenska sprintscenen och dominerade dagens 200 metersfinal. Killarna har gått sin egen väg och kört träning som passar dem, inte försökt passa in i någon mall eller i någon annans tänk och på så sätt fått ett stort försprång framför övriga konkurrenter.

SM dag 1

Idag inleddes SM-tävlingarna i Luleå för Vaxholms elit. Redan första dagen tog Vaxholm 5 st. medaljer, vks-elit-gänget var inblandade i två av dessa: k4 500 m H22 (Björn, Petter, Erik) och k2 500 m D22 (Eve tillsammans med Julia). Övriga medaljer togs i D16 av Linnea Stensils/Moa Ringkvist och D18 k4, Julia Stensils, Linnea Stensils, Linnea Menning och Frida Hultberg. Julia Stensils, vår SM-drottning förra året som har 26 finaler(!!) detta SM och tog sin första K1medaljer för det här SM:et på 5000 meter.
Vi kommer försöka ladda upp en liten videohälsning här varje dag, första kommer från Björn Granstedt. Enjoy!!

På plats och redo för tävling!

Hej!
Nu är vi framme och installerade på boendet i Luleå. Imorgon drar vi igång runt nio med k1 500 för Eve, Sara, Erik S, Björn och Petter.
Imorgon kommer det upp bättre uppdatering med resultat och bilder från både Sm och från kanalsprinten i Tyskland som Petter körde i lördags.
Håll tummarna för vkselit i veckan!!
//Eve

Dan före dan

Första gänget har kommit upp till lule och allt har gått bra. Jag kan meddela att det finns internet vid boendet så vi kommer kunna uppdatera löpande under veckan. Imorgon drar det igång, 500m i K1 och K2 gäller för oss seniorer.

/Björn
 

nära nu!

I morgon börjar dom flesta från klubben att dra sig norrut mot Luleå och årets SM. Ikväll ska släpet packas med alla k4or, k2or och k1or. Det kommer nog ta någon timme att få på alla kanoter. Någon har räknat på att vi ska ha med oss 41 stycken men det kan nog vara ännu fler...

Sista paddelpaset avverkade vi imorse som var lugn paddling och fotografering i tävlingsdräckter. Det var många på vattnet och väldigt gult och fint!

Vi hoppas kunna hålla uppdatering här på bloggen undertiden vi är i Luleå, detta beror helt på om det finns internet där vi bor. Så glöm inte bort att kika in här för att se resultat från den kommande veckan.

Ha en trevlig helg!
/ SaraSista syrapasset

Nu är SM nära! Idag körde vi sista tunga syrapasset, maxlopp på banan. Riktigt tungt och slitigt, det kändes ungefär som att paddla i sirap, men nu lättar vi upp på träningen igen! Vi är över 20 kanotister som är ute och kör på träningarna, 4 k4:or körde tillsammans igår så det är riktigt bra tryck! Perfekt att ligga och köra mot varandra, varje intervall blir en tävling vilket ger enormt mycket..
Idag körde vi d2-k4 för sista gången innan tävlingarna i Luleå. Trots slitet i kanoten gick det riktigt bra, vi har ett enormt tryck och det känns som om det börjar gå snabbt.
Många av vks-elit börjar prata om en riktig toppform - en lyckad toppning med grym träning har gjort sitt och det kommer INTE gå att räkna bort någon av Vaxholmsbåtarna i medaljstriden!
Imorgon ska vks-elit iväg på ett hemligt uppdrag - resultatet får ni se här på bloggen inom kort!
Vi hörs,
Bild fråb förra SM-lägret. Foto: Madeleine Tingström
//Eve

Sprint-EM i efterhand

Hej allihopa!
Då var vi tillbaka från EM i sprint i Trasona, Spanien. Efter lite strul med att få paddlarna och packningen från flygplatsen (en dag försenade) så kunde vi komma igång med uppladdningen inför tävlingarna som för vår del började på lördagen med försök och semi. Jag provade min nya kanot som vi hämtade från Nelo för att jag ska kunna ha en likadan utomlands som jag har hemma att tävla och träna med. Den kändes snabb och var väldigt snygg så jag fick en bra känsla..även om jag var lite seg i kroppen som jag brukar vara inför tävlingar. Fredagen blev alltså lite paddling och ganska mycket pingis mellan mig och Erik. Sen var vi också och hejjade på de andra svenskarna som tävlade så klart! AG övertygade på 500 meter i sitt försök, kul att se!
Gänget från Sverige var i ganska blandade åldrar med Erik som yngst på 21 vårar och kanske Henke eller Anders Svensson som äldsta..vågar inte gissa åldern på dem;) Det var bra stämningen och vi åt alla tillsammans middag på hotellet på fredagen och pratade igenom dagens lopp samt laddade för lör-sön. När dagen väl var där för tävlingsdax åkte vi ner och fixade lite på fm och sen tillbaka till hotellet för att vila lite. Erik sov nog 2-3 timmar som han ofta gör på dagen..fattar inte hur men det går tydligen. Jag läste bok för att slappna av lite och sedan åkte jag ner till tävlingsplatsen för att köra mitt försök. I hörlurarna pumpade bland annat Money maker med Ludacris och Pharell och stämningen var bra och jag var nervös.
I försöket hade jag bana 1 och fick en skitdålig start där jag körde in i grinden ganska hårt och blev förvånad när den inte stannade utan åkte ner och släppte loppet efter en första tjuvstart av någon lirare på bana 9. Loppet blev stressat men jag tog mig ändå in på en 5e plats och vidare till semi. Det var ganska kort mellan loppen så jag han mest gå upp och dricka lite innan jag skulle värma upp och ladda inför semin. Väl i det loppet hade jag jobbat mig innåt en bana till bana 2, där jag fick en lite bättre start och kunde paddla på som jag ville och ta mig i mål som 2a efter Petar Molnar från Ungern. Skön känsla i kroppen när jag kände att jag kunde paddla mitt eget lopp och att det gick så fort som jag ville ungefär (man kan ju alltid vinna så klart men det var skönt ändå jämfört med 5a i försöket).
Efter den dagen var jag ganska mör i huvudet och det va skönt att komma tillbaka till hotellet och ta det lugnt resten av kvällen. På kvällsmötet delades dagens prestation ut till Karin som var femma på 1000 meter, starkt jobbat! Efter lite skitsnack var det dags att dra sig tillbaka och gå till sängs..vi skulle upp i tid dagen efter, jag körde final kl 10.05. På söndagen var det dags för final och det kändes i kroppen, pirrighet och nervositet gjorde att jag slängdes mellan att vara jättesugen till att jag bara ville lämna över platsen till någon annan. Märkligt vad nerverna kan göra med en. Jag körde min vanliga uppvärmning, körde upp till starten och kände att nu var det dags att köra fort! När startskottet gick tyckte jag att jag kom iväg hyffsat för att vara mig och sedan pumpade jag bara på i min egna fart. Jag och Bengt hade pratat om att jag skulle köra ett måljuck (släng fram kanoten med hjälp av kroppen) sista draget för att försöka få någon tiondel på det. Jag tyckte att jag fick till ett litet juck och när jag var över mållinjen visste jag inte om jag var 6a eller 3a..jämna lopp de där 200 metrarna! Efter kanske 30 sekunder kom det upp på storbildsskärmen att inte var topp 3 och då blev jag besviken, så när jag såg att jag var 5a var jag inte så glad som man kanske skulle kunna tro. De andra svenskarna stod på land och var glada men jag var lite besviken. Men efter ett tag kunde jag känna glädjen över prestationen och att vara 5a på sitt första senior-EM, det är inte kattpiss;)
Min final på K1 200 meter
//Petter

Snart SM

Hej allihopa! Nu börjar nedräkningen mot årets SM i Luleå, bara en vecka kvar idag! Vi tränar på hårt mån,tis,ons för att sedan lätta upp lite inför tävlingarna. Vks-elit kommer bli farliga i Luleå i år!!
I natt kommer Erik och Petter, våra EM-deltagare hem från Spanien. Ni har väl kikat resultaten? Petter Öström, Vaxholms Kanotsällskap 5:a på 200 meter! Mycket bra resultat från Petter som inte kunnat träna som han velat den sista månaden pga känningar i en axel. Tänk vad en fullt frisk, formtoppad Petter kan ställa till med på U23-EM och (förhoppningsvis) VM senare i sommar..?
Eriks k2-partner, rutinerad Anders Svensson, Kungälv åkte tyvärr liksom tre andra svenskar på en ordentlig magsjuka, så b-finalen på 200 meter fick gå utan den svenska k2:an den här gången. Erik Svensson är ju endast 20 år gammal och har många år på sig att ta revansch för detta och gissa om det kommer vara en taggad k2:a nästa vecka i Luleå! Petter och Erik är kanske den största favoriten till SM-guldet på sin specialdistans 200 meter i k2 i år!
Under veckan kommer Erik och Petters egna bilder och ord hamna här på bloggen, då får ni veta ALLT om EM i Trazona, Spanien.
Så länge kan ni göra som jag tänker göra, ladda upp med den här låten, fotbolls-VMlåten som jag tycker passar bra som uppladdning inför vilken sport som helst. Bra tryck i den!
Höj upp volymen så kör vi!! :)
/Eve

Mañana

Imorgon kommer våra sprintgrabbar paddla sjukt snabbt i finalerna, det är jag helt övertygad om.

Erik är först ut med B-final i k2an Kl 9:40 och 10:05 skall Petter utmana i k1 finalen.

Jag är så laddad att jag komer ha svårt att sova.

Eurosport sänder från 10:00 och resultat hittar ni nedan.

Trasona 2010

/Björn


syra!

Dagens kvällspass bestog av 100m, 200m och 300m. Syra alltså med andra ord.
Vi dammade av den gamla k4an och körde våra lopp. Och OJ vad snabba vi var! Resterande k4ror får nog passa sig på SM alltså.

Nu är jag så trött att det kryper i benen, det brukar alltid komma när jag har kört riktigt hårt.

Sista rycket inför SM nu, bara paddling, mat och sömn som gäller.

/ sara


Erik "Bison" Svensson

Namn: Erik Svensson

Ålder: 22 år

Längd: 196 cm

Vikt: 94 kg

Kanot: Nelo Vanquish II XXL

Paddel: Turbo

Började paddla: 1995 började jag paddla i karlskrona. Jag gick i kanotskola i 3 år. min första tävling gick i Jönköping 1996.

Meriter: jag har mång SUC medaljer som jag tog när jag var yngre. Även en massa SM medaljer
SM 2005 guld på 200m.
SM 2007 silver på 200m.

SM 2009 guld på H21 k1 500m även silver på K2 200 H22.

NM 2009 4 silver
WC 2010 7 i B-final K2 200m

U23EM 2010 4:a k2 200m

VM 2010 2:a b-final k2 200m, 6:a stafett

SM 2011 Silver k1 200m

SM 2011 Guld k2 200m

U23EM 2011 Guld k1 200m

WC 1, 2, 3 2011 1:a b-final k1 200m 7:a k2 200m, 2:a b-final k1 200m 3:a b-final k2 200m, 7:a k2 200m

VM 2011 7:a stafett

 


Favoritdistans på tävling: 200 meter!! Alla gånger, det finns inget bättre än fart.

Favoritpass: 5x50m 5x100m 2x150m flygande MAX!

Värsta träningen: Hård tröskel

Mitt bästa träningstips: Va alltid Fokucerad! och tro på vad du gör!

Mest stolt över i karriären så långt: U23 EM Guldet!

Mål inför säsongen 2012: försöka kvala till OS London 2012.

Planerade aktiviteter under året: Träningsläger i Bruksvallarna.

Dold talang:Om ni bara visste!! för om ni vet nått så säg till :)

Motto:Gör det bra annars inte alls!

Bästa träningsmusik: Bästa inför lopp är hård musik så som Crawlfinger, Volbeat, Takida osv. bästa inför tävling tung hiphop så som The game, 50cent, Eminem osv.

 Nyköping 2010. 4:e plats på K1 200 meter.

 

 


Sprint-EM del 1

Framme på EM i Trasona, Spanien. Jag, Erik och Thomas(landslagets naprapat) lyfte från Arlanda 07.00 igår och kom fram till ett svalare Spanien än vi trott. Om nu 25 grader i skuggan är svalt ;) När vi blev hämtade av rikstränare Bengt så frågade vi hur hotellet var, han sa att det var sådär så vi tänkte oss något ruckel utan AC. När vi kom fram visade det sig att han lurats, det är ett 1 år gammalt fyrstjärnigt hotell med fullt fungerande AC. Så vi klarar oss boendemässigt.
Jag fick min nya kanot, en likadan som jag har hemma fast lite annan design..lägger upp bilder senare på den. Kanoten kändes som den hemma, dvs sjukt snabb när jag ställt in foträmmen och liknande. =) Annars har vi mest kollat in några lopp, bland annat imponerande av AG när han lekte hem sitt försök och gick direkt till final på K1 500m. Vi har även varit i gymmet en sväng och kört lite.
Erik ska köra K2 med Anders Svensson som även kört K4 idag och han är taggad till tusen! Vi kör igång med våra 200-meterslopp imorgon eftermiddag så följ oss på hemsidan!
ZEN Balagares, hotellet vi bor på

RSS 2.0