Mot Sverige!

Sådärja, nu är VM avklarat! Sverige lyckades till slut ta 2 medaljer, ett grymt brons för Sofia på 1000 och en HELT FANTASTISK guldmedalj till Anders G!! Riktigt häftigt att vara på plats och se alla de stora namnen in action.
För VKS-elits Petter och Erik som gjorde sina första VM har det gått riktigt bra. Petter var i a-final på både stafetten och i k1:an, vilket ju är helt makalöst bra kört av 23-årige Petter. Finalen på k1 200 meter som kördes igår gick dock inte vägen för Petters del, men att ta sig till a-final i samtliga internationella mästerskap man ställer upp i och vinna allt på hemmaplan är en prestation få klarar av, så all credd till Petter. Petter som haft problem med en axel större delen av säsongen ser nu fram emot höstens grundträning så att det kan bli en ännu roligare säsong 2011!
Erik Svenssons VM-facit blev 2a i b-finalen på 200 meter och 6a i stafetten tillsammans med Petter, Anders G och Anders S. Yngste herren i landslaget toppar därmed sitt seniormästerskapsfacit i k2 och stod för en fin avslutningssträcka i finalen på stafetten.
Det har varit grymma tävlingar på den suveräna läktaren i Poznan, Polen och ni kommer att få se mer av VKS-elit på den internationella scenen framöver, var så säkra!
Nu lyfter snart planet hem mot Sverige och några dagars välförtjänt vila för Vaxholms VM-debutanter.
Vi hörs hemma,
Eve

Yes alltså!!

Idag tog jag min första VM-finalplats på mitt första VM, det känns väldigt bra! Jag känner mig i bra form och på 200 meter kan allt hända, så finalen ska bli grymt rolig att köra. Jag gillar verkligen när motståndet är som hårdast och tycker att jag paddlar bättre då så en VM-final borde ta fram det bästa ur mig! Nu tar jag det lugnt på hotellet och laddar i mig lite protein inför morgondagen, då jag också kör stafett tillsammans med Erik, Anders Svensson och Anders Gustafsson. Stafett är grymt kul att köra så jag ser helt enkelt fram mot morgondagen =)
//Petter

VM lördag

OJOJOJ vilken spännande dag det varit idag! Vädret och stämningen på läktaren har varit helt fantastisk denna första finaldag på VM! Sverige inledde starkt, genom brons till Sofia Paldanius på k1 1000 meter. Ett sjukt fint paddlat och smart upplagt lopp ledde Sofia till den åtråvärda medaljen. Sedan körde Anders Gustafsson final på k1 1000 meter, men det ville sig inte riktigt för Anders idag, han kom till slut sjua.
Första vaxholmaren för dagen var Julia Stensils, som körde k2 1000 meter med Karin Johansson. 18-åriga Julia satt fram i k2:an och hon och Karin tog en fin sjätteplats i finalen, där de mötte långt mer rutinerade damer. Julia, som fortfarande är junior visade med detta att hon kan gå hur långt som helst, och att hon kommer göra det, snart!
VKS-elits Petter Öström startade eftermiddagens loppass med försök k1 200, ett dåligt lopp som ändå tog honom till semi, men i ett tufft heat. Efter ett bra lopp och ett riktigt fett måljuck a la Ronald Rauhe knep Petter sista platsen till finalen och kör imorgon söndag sin första VM-final i sitt allra första VM. Petter har visat sig vara bäst när det gäller, och ju större tävlingar desto bättre. Det blir verkligen spännande att se hur han lyckas på sin bana 9 i finalen imorgon. Att ha en ytterbana kan vara en fördel, eftersom de andra inte har lika stor koll på ytterbanorna, så kan Petter hålla fokus och hitta flytet så kan det gå riktigt bra.
Dagens andra VKS-elitpaddlare, Erik Svensson körde tillsammans med Anders Svensson k2 200 meter och vann sitt försök i solklar stil. I semifinalen kom de trea och missade a-finalen med 15 hundradelar. De är favorittippade i b-finalen , som går imorgon söndag! Erik och Anders har bytt plats inför VM och det visade sig vara en bra idé, k2an övertygade och visade att de verkligen är värdiga en plats i världselit. Erik, som fyller 21 under hösten, är yngsta kille i landslaget och har tagit en permanent plats där som kommer bli svår att ta ifrån honom efter den säsong han gjort!
Josefine Nordlöw körde k1 200 meter och kom till B-final, Anna Roger och Annika Andersson körde k2 200 och kom även de till b-final, vilket visar att Sverige är ett land på G inom sprintpaddlingen. Verkligen roligt att se, men ännu roligare att vara med och köra så klart ;)
Nu är jag helt slut efter allt hejande och ska ta mig en välförtjänt dusch, kika på How I Met Your Mother så kommer jag tillbaka med nya krafter imorgon. Har kameran med men ingen sladd, så bilder kommer upp måndag-tisdag någon gång.
GLÖM INTE  att kika Eurosports sändningar från VM, där VKS-elitcoachen Conny Edholm är kommentator! Miss inte det!
Vi hörs gänget,
/Eve

Supersupporterna på plats!

Just nu befinner jag mig på ett hotellrum i Poznan, Polen. Sista delen av de svenska supportrarna åkte från Stockholm Skavsta idag och vi kom ned till ett soligt och varmt Polen idag vid 15.00. Efter lite stök med att hitta hotellet, som först inte fanns på kartan men som sedan var superfint, hamnade vi på torget, mitt i stan. Mötte upp Sara och Erik S föräldrar, Julias föräldrar och Petters mamma och käkade god middag. Imorgon drar tävlingarna igång 9.00, 10.00 för svenskarnas del då Sofia och Anders kör final på 1000 meter.
Det är lite konstigt att för en gångs skull inte tävla själv utan vara här enbart för att kolla på. ska jag vara ärlig är jag nog lite för ung och lite för otålig för att vara supporter, men det kommer bli kul att heja på VKS-elit egna Petter och Erik S. Enligt omröstningen kommer de ju ta medalj, eller i vart fall minst komma till final så det blir något att se fram emot!
Är man intresserad av resultat och startlistor från VM, gå in här: http://www.kayak2010.com/
Uppdaterar er med grabbarna framgångar imorgon kväll igen :)
Taggad med ny Sverige-gnuggis!!

Omröstning

Vet du hur det kommer gå för VKS-elit på VM? Säg din åsikt till vänster!

Ny design

Sådär hörrni, nu börjar det synas lite skillnad här va? Gå in ofta för det kommer komma fler riktigt coola funktioner på bloggen inom kort!
Idag åkter Petter och Erik till VM i Polen och de har lovat riktigt bra uppdatering med text och bilder därifrån. Det kan du inte få någon annan stans, bara ännu en anledning att VKS-elit är så mångas favroitblogg!!
Om du inte vill missa ett ögonblick av VKS-elitkanotisters liv så klicka på knappen BLOGLOVIN i menyn och börja följa oss direkt.
Stay tuned.

Evelina Menning

Namn: Evelina Menning

 

Ålder: 21

 

Längd: 175 cm.

 

Vikt: 65 kg.

 

Kanot: Gul/svart Nelo Vanquish II

 

Paddel: Gut och Brasca IV MIN

 

Började paddla: År 2002, 2 veckor innan mitt första SM..!

 

Meriter: Juniorlandslaget 2007-2008, ca 50 SM-medaljer, i år blev det brons K1 maraton 25 km, K2 5000 meter, silver K2 500 meter, k4 200, 500, 1000, 5000, stafett 4x200 meter, K2 maraton.

Favoritdistans på tävling: 500 meter!

 

Favoritpass: Alla splittade intervaller! Gillar egentligen all träning utom starter...

 

Värsta träningen: Backlöpning med stavar.

 

Mitt bästa träningstips: Testa dig själv regelbundet för att se om du utvecklas. Ingen ökning i testerna? Ändra träningen!

 

Mest stolt över i karriären så långt: SM-guld K4 200 meter 2009, grymt skön känsla!

 

Mål inför säsongen 2011: U23-landslaget

 

Planerade aktiviteter under året: Vårläger i Portugal, skidläger i Funäsdalen v.8, samt en rad tävlingar från slutet av april till september, skidläger och barmarksläger under oktober-mars, vårläger i Portugal mars-april 2011. Kolla under fliken Planerade aktiviteter om du vill hänga med!

 

Dold talang: Bakar en grym kladdkaka :)

 

Motto: Impossible is nothing

 

Så här laddar jag inför tävling: Mycket vatten och bra musik!

 

Bästa träningsmusik: Hiphop!

 

 

Fler frågor? Ställ dem i kommentarsfältet!

 

/Eve


Dags för VM

Som ni ser håller vi på att göra om bloggen lite- headern fotad av fantastiska Madeleine Tingström är bara början, mer förändringar kommer inom kort!
Idag har våra VM-aktuella VKS-elitkanotister finslipat den sista formen inför VM i Polen i helgen! Petter Öström som i sommar tagit silver på EM tävlar på k1 200 meter och Erik Svensson tävlar tillsammans med Anders Svensson på k2 200 meter. Formen känns bra för grabbarna som tränat hårt in i det sista, allt för att lyckas så bra som möjligt på världsmästerskapen.
En stor hejaklack kommer åka ned och kika på pojkarna och även på Vaxholmskanotisten Julia Stensils, junioren som tog brons på k1 200 på junior-EM och som nu kör k2 1000 meter med Karin Johansson. EVe och Sara kommer leda hejaklacken med svenska flaggan i högsta hugg på läktaren!
Vi ses i Polen!
/Eve

Mellan mästerskaps tiden

Nu är snart kanot säsongen slut för VKS-kanotister, även för andra paddlande. det har varit en händelserik säsong hittills. WC, EM, SM, U23EM och snart stundar VM.

just nu sitter jag och tar det lungt efter ett hårt träningsläger i Jönköping. Presis innan det så hade jag kommit hem ifrån U23EM i moskva. om 10 dagar så bär det av till Polen och VM.

På VM så kommer 3 VKS kanotister att medverka. Det är Sprint-kanotisterna Erik och Petter. och så kommer även vår Junior-Stjärna Julia att åka med och kicka lite Seniorer på k2 1000 tillsammans med Karin Johansson.

Det komemr att bli ett riktigt coolt mästerskap.!

/Birre

EM-medaljer till VKS elit!!

På Junior- och U23-EM som gick i Moskva förra veckan gick det riktigt bra för VKS-eliten! Detta trots magsjuka och en värme på upp mot 40 grader i skuggan. Vi tampades med länder från hela Europa och lyckades med ett silver för Petter Öström på K1 200m, ett brons för Julia Stensils på K1 200m, en fjärdeplats för Erik Svensson på K2 200m samt B-final för Björn Granstedt på K2 1000m! Även Linnea Stensils från Vaxholm kärde kanonbra (trots 16 års ålder mot alla 18-åringar) på K2 200m med en fjärdeplats samt K2 500m med en femteplats! Med dessa resultat bidrog Vaxholms kanotister till att tävlingen blev den mest framgånsrika för Sverige i så hård konkurrens någonsin. Det är ju så att man blir lite rörd och varm inombords.. =)


Petter Öström, glad silvermedaljör på EM!


RSS 2.0