Tävlingsprogram VKS-elit

Under våren är det en hel del tävlingar- här är en lista över de tävlingar som ligger närmast för vkselit. Mer info om årets tävlingar hittar du här: http://www.kanot.com/kalender___547.aspx# . Förutom tävlingar nedan kommer vks elitkanotister även representera Sverige på Världscuper, VM och EM under sommaren! Mer info om när/var dessa är kommer ut här inom kort!
24-25/4 - Copenhagen Spring Regatta
8/5 - Rönneårännet
15-16/5 - Rocksjöregattan i Jönköping
29/5 - NM i maraton
12-13/6 - ONYXregattan i Nyköping
19-20/6 - Maraton-SM i Karlskrona
12-17/7 - Racing-SM i Luleå

Tävla med oss eller hänga med som support? Lämna en kommentar!

Copenhagen Spring Regatta

Förra helgen var det årets första tävling i Köpenhamn! Eve, Sara, Petter, Julia, Erik och Björn var med och körde för Vaxholms Kanotsällskap. Extra stort grattis till Petter som blev bäste svensk på den nya distansen 200 meter och till Julia som vann allt hon ställde upp i!
Resultatlista från tävlingen kan du hitta på http://www.lyngby-kanoklub.dk/ - det tar för långt tid att räkna upp allt här!
/Eve

"Hemma" i Karlskrona

Som sagt, "hemma" igen efter helgens tävling. Jag och Erik åkte till Karlskrona i söndags och ska vara här hela veckan.

Helgen gick väldigt bra för vissa och bra för andra. Jag som nu har börjat tycka att 200 meter är väldigt kul och tycker själv att det går bra, är nöjd med helgens lopp även om det inte räckte så långt jämfört mot de andra. Måste även få tillägga att alla svenskar inte var där och körde som man brukar möta på tävlingar i Sverige.

För Erik som verkligen är en helhjärtad sprint fick sig en biljett till Världscup 3 och till U23 EM för sin insats i k2 med Anders Svensson på 200m. Väldigt roligt!! Så ett stort Grattis till honom.

Även om allt man skulle vilja göra är att vara ute och få paddla i det fina vädret så har skolan ett järngrepp om vardagen. Just nu sitter jag och skriver på min hemtenta i Health Promotion som ska vara klar på fredag. 10 frågor som ska svaras på. Inte allt för svårt men otroligt jobbigt. Men jag ska försöka bli klar imorgon så att fredagen blir ledig också : )Bild: SM 2008, 75 meters cupen.

/Sara


On the road again

Japp det var känslan i fredags när man återigen truckade ner till köpenhamn i fredags.
Förra året blev det två resor vändor till danmark och två till skåne under inledningen av säsongen så det var bekanta mil som avverkades. Tävlingen bjöd på solsken vilket verkligen var uppskattat då mina resultat inte var vad jag önskade, tur då att resten av gruppen levererar grymma resultat (grattis)! Hoppas ni får höra deras egna ord om helgen här snart.
Även om jag inte paddlade så fort så fick jag ut det jag ville av tävkingen. Jag har kännt mig grymt omotiverad sen jag kom hem från usa och tävlingen var det jag behövde för att inse att säsongen är igång och det är dags att köra igång.
Imorgon skall jag till Bosön och göra tester och sen drar några tunga veckor igång. Nästa tävling är maraton debuten i ängelholm om två veckor, längtar redan.

Resultat från helgen hittar ni här och bilder från en dansk fotograf hittar ni här  

 

Dan före dan

God morgon.

Har precis lämnat den varma sängen för att packa klart inför tävlingen i helgen.
Jag har skola en timme innan vi drar iväg söder ut.

Vi hoppas på fint väder i helgen så vi slipper frysa som vi har gjort hemma dom senaste dagarna.

Ha en trevlig helg och hejja på oss som ska tävla!

/Sara

Första tävlingen

24-25/4 åker VKS-elit till Danmark för att delta i Copenhagen Spring Regatta med deltagare från Norge, Sverige och Danmark.
Håll tummarna för oss!

Flytväst på!

Idag har det varit en riktig skitdag.  Vädermässigt alltså. Snö och blåst och kallt. Jag har längtat tillbaka till Portugal hela dagen, det vore skönt med sol och pool nu.. Vi var ute och paddlade sprintlopp imorse, jag glömde paddelhandskar och mitt i allt kom snön. Mindre skönt, men det fungerade bra ändå.
Nu till något viktigare. Ni har väl flytväst när ni paddlar? Och håller er nära land? När det är så här kallt i vattnet saktar hjärnan ned efter ett tag, för att spara energi. Då blir det väldigt svårt att ta sig in till land och ännu svårare blir det om man inte flyter. Då är det nog nästan omöjligt. Det verkar vara ett kill-fenomen, i alla fall här i Vaxholm att köra mitt ute, långt från land och utan flytis. Varför? Jag tycker bara det är dumt. Det är inget imponerande i att paddla 50 meter ut från land istället för 5 meter ut, bara korkat! Det är ungefär som när man var mindre och hängde hjälmen på styret eller käkade godis mitt i veckan. Ashäftig var man. Fett med respekt från polarna fick man också. Eller?
För vissa hänger det där att bevisa hur häftig man är kvar.  Det är bara det att tippar man mitt ute på så är det inte värt det alls längre. Oavsett hur mycket respekt och credd man får så är det mycket roligare att ha en hjärna som går på full fart och vara torr och varm istället för kall och blöt i vattnet!
Nu till något roligare. Är ni taggade för tävlingen i helgen? Jag är! Och nervös, men det är bara bra. Idag laddar jag med kladdkaka och Kommentar till Brottsbalken-boken. Perfekt uppladdning!
Vi hörs :)
/Eve

Snart dax!

Goddag!
Nu är det snart dax för första tävlingen för säsongen 2010. tävlingen går i Baagsvard i Köpenhamn. Denna tävling kommer vara en av de viktigaste tävlingarna i år. Toppningen inför denna tävling är redan i full gång. mycket snabbhet har det varit de senaste veckorna nu eller bara snabbhet för att vara exakt. idag var det den mycket återkommande pass, 6x5min (5, 25 fart 5, 2-). ett mycket bra pass tycker jag. gillar det. ikväll är det ett riktigt jobbigt pass det blir 6x200m MAX!!. det kommer att kännas efter. hoppas att alla kör på i kanot sverige nu för snart smäller det, och då måste vi visa Norge och Danmark How We Doooo!!!

/Erik (Bison)

Fixarhelg på klubben

Den här helgen har vi haft fixardagar nere på klubben, vilket inneburit spik, skruvdragare, färg och mycket annat för att få vår klubb att bli ännu bättre än den redan är! ;) Jag och Björn jobbade mycket med olika träslag där vi till slut fick till hyffsade(!) upphängningar för flytvästar och kapell i bodarna. Det känns bra att hjälpa till och fixa saker på klubben när man får så mycket tillbaka. Förra året byggde jag och Björn både ett tak och ett golv till några bodar och vi är ganska nöjda med resultatet på dem (de håller än så länge iaf). Det finns mycket nytt skrivet på klubbens hemsida, värt att kika in där!

Igår körde vi för första gången vår nya SM-besättning i K4 där vi har vårt nya tillskott Erik Svensson istället för den så rutinerade Micke "The Weasle" Westlén som fått annat för sig första delen av året. Passet gick jättebra med riktigt bra tryck, det verkar lovande inför sommaren! K4 är en favorit för mig när det gäller träning och tävling, det är något speciellt med att forsa fram snabbare än man någonsin kan i K1an samtidigt som man kan ta ut sig mer också.

Jaja, nu måste jag sova om jag ska orka upp och köra morgonpasset imorn!

/Petter

Veckans tips!

Kan du inte få nog av kanotbloggar? Då tycker jag att du ska kolla in Frida Hultbergs blogg http://fridacarolin.blogg.se! Hon har bloggat ett tag och skriver om allt från spindlar, skotrar och träning.
Frida är en av Vaxholms lovande kanotister som med ett stort antal SM-medaljer är ett av våra största framtidslöften.
Frida i löpartagen

Tjejdag!

går hade vi tjejer i klubben möte hemma hos mig i riktigt tjej-stil med chokladkaka, grädde ,doftljus och soft musik. Vi hade vårat första möte inför denhelt otroliga tjejdagen vi ska ha lördag 22 maj!
Då kan du som är tjej och simkunnig (ålder spelar ingen roll) prova på att träna med Vaxholms kanotsällskap - världens bästa sport på världens  (eller i alla fall Sveriges ...) bästa klubb!
Passa på att ta den här unika chansen och prova på gym, löpning, stavgång, paddling, kanotpolo, canadensare, besättningskanoter m.m. på lördagen den 22 maj mellan 10-15. Träffa Julia Stensils, Sandra Hellgren, Sara Sandbacka och de andra tjejerna i Vaxholms Kanotsällskap och lär dig allt om träning av oss. Och det bästa av allt - det kommer bara vara tjejer där!

Vi ses 22 maj!
Ta med mamma, syster, bästa kompisen, arbetskamraterna och träffa oss den 22 maj!

Åter till verkligheten

Japp, sista passet på vattnet är gjort och båten är rengjord och lagd i fodral.
Imorgon är det dags att sätta sig på flyget hem till sverige. Detta har varit mitt längsta läger under min karriär, ofta tröttnar jag på att vara på resande fot efter några veckor vilket gjorde att jag var lite orolig på förhand. Med facit i hand tycker jag dock detta läger har varit fruktansvärt trevligt. jag har inte kännt minsta tillstymmelse till hemlängtan snarare en ångest inför att behöva åka hem.

Björn


Pixbox

Nyhet för dig som inte kan få nog av Vaxholms Kanotsällskap! Nu kan du gå in på http://www.pixbox.se/usr_show_id187522_page0_order1.html och kolla in bilder på oss och allt vi hittar på! Det går även att lägga upp sina egna bilder så om du tillhör VKS går det bra att maila vkskanot@live.se så ger vi dig lösenordet.
Se mer av dessa snyggingar på Pixbox!


Grattis Jonny! (i efterskott)

Jonny från Kungälv fyllde år 5e april då vi fortfarande var på lägret i Portugal. Dagen till ära hade vi bara ett paddelpass och sen halvdagsvila på eftermiddagen, vilket betydde solning, shoppa efter födelsedagspresenter och självklart tårta efter middagen! Jonny fyllde 24 år, vilket inte låter som så mycket men han var iaf äldst på lägret. Detta visade han bl a. genom stor rutin vid pokerbordet, snabb på vattnet och skillad med tennisracket under hela lägret. Han ville alltid vara med när det vankades tennis (utom när han var magsjuk och låg ute vid polen i tjocktröja för att få upp värmen)! Så alla från VKS-elit önskar dig grattis på födelsedagen i efterskott!
Jonny med tårta
Jonny on court
Jonny by the pool
Jonny på hamburgare utan gränser i Lissabon

Sista kvällen

Nu är väskan packad och klart inför flygresan mot Sverige imorgon. Vi har fått god avslutningsmiddag och solat det sista innan vi åkerhem mot lite kallare Sverige. Vi har haft fint väder mest hela tiden, mellan 20-30 grader och sol. Fin solbränna och otroligt bra träning. Duna Parque Beacj club är verkligen att rekommendera! Bra boende, god mat och otroligt hjälpsam personal på hotellet! Ett vårläger kan inte vara bättre och nu ser vkselit (och övriga delen av portugal 2010-gänget) fram emot första tävlingen som går sista helgen i april i Danmark. Spana efter oss på prispallen!

Hela Portugalgänget käkat middag.
Nu ska vi snart sova för att gå upp 04:30 och åka hem emot våren i Sverige!
/Eve

Långvila

Helgen som gick var rätt lugn här i florida, vi hade nämligen tredagars vila. jag som hade tagit ut några extradagar redan förra veckan passade på att röra lite på mig på fredagen men vilade sedan lördag och söndag.
Hann med lite kul grejer, på lördagen började dagen på stranden och sen blev vi bjudna på middag hos några lokala vänner, det var roligt att få en inblick i amerikanska hem och träffa lite "civila" för en gångs skull. Middagen var mkt upppskattad från svenskt håll.
Söndagen gick jag, vilodagen till trots, upp tidigt. Detta för att vi skulle göra ett tredje försök att hoppa fallskärm. De båda tidigare försöken hade blivit inställda på grund av starka vindar men nu blev det äntligen av och det var riktigt häftigt.
Igår drog träningen igång igen med 2000m tester. dessa gick piss så jag går inte in så mkt på dem. tror att resultat kommer att komma upp på kanot.com. Där dyker nog även en reseberättelse från mig och min roomie Niklas upp snart.

Två dagar kvar

Nu är det bara två träningsdagar kvar här i Portugal innan vi rör oss hemåt mot Sverige igen. Förhoppningsvis är snön och isen borta så att det går att paddla när vi kommer hem. Vi har haft ett helt underbart bra läger och jag har fotat över 1000 bilder. Det jobbiga med att ha så många bilder är att man inte vet vilka man ska visa för er. Så jag har helt enkelt slumpat fram 6 bilder som ni får idag så kommer fler sen. Det är svårt att fota när man paddlar, eftersom min kamera inte tål vatten, men här kan ni få se vad vi gör när vi inte tränar i alla fall!
/Eve

kanoter och ubåtar

Idag på förmiddagspasset så var det blåsigt (som vanligt?) vi har dom senaste dagarna alltid haft en väldigt jobbig motvind påväg tillbaka från passet så sista bitarna av dom blir inte alltid riktigt som man tänkt.
Idag var det i alla fall 40x40 meter max. Jag och Eve i en k2a, Petter och Fredrik i en k2a och resten i k1or. Jag och Eve fick till slut ordning på sittandet i kanoten efter en del disktrasor i byxorna så vi satt som kungar genom passet. Riktigt skönt! Vi tog även kapell när vi så vilka vågor vi hade att vänta oss. Petter och Fredrik var dock inte lika rutinerade och struntade i kapell. Det gick sådär kan jag säga... efter uppvärmning och 5 40metare sjönk deras k2. Efter en del försök med att simma in till kanten i det rätt strömma vattnet så tog dom sig upp och körde tillbaka medans vi andra fortsatte passet.

Efter lunch låg de flesta av oss och solade vi poolen och sen var det gym på eftermiddagen. Man börjar bli sliten och tung i kroppen nu så halvdagsvilan imorgon kommer inte sitta helt fel./Sara

RSS 2.0