Mörkret faller

Nu börjar det bli mörkt på kvällarna, någon gång efter kl 6 är det bäcksvart.. Vad tränar vi i Vaxholm då för något som alternativ till paddlingen, även om vi håller i med paddlingsträningen ett bra tag till? Vi kör bl a. medecinbollsträning, första träningen för seniorerna är idag. Sedan springer vi mycket eftersom konditionen är viktig för en god kanotist! Styrketräning kör vi också, i gymmet med olika övningar..viktigt att inte glömma är magträningen och stretching, som man säger: Är man stor måste man vara smidig.(eller var det snäll..?)

Sedan kan man köra stavlöpning i backe, bara ta skidstavarna och ge sig ut i en lagom lång backe. Efter några intervaller kommer du känna att du lever! Den träningen gav mig en bra grund förra året, och ju bredare grunden på pyramiden är, ju högre kan toppen bli!

Ses i mörket!

//Petter

Dagens tips

I morse var jag ute och sprang en liten runda. Ni som bor i Stockholmsområdet vet att det snöade en massa här på morgonen. Stora, tunga, blöta flingor blandat med regn och blåst var det, men jag tog mig igenom 15 tunga 70/20 intervaller ändå!
Jag har varit sjuk, så det var ett av de första passet. Alltid lite tungt att dra igång, men efter det första, jobbiga passet brukar det släppa..
När jag kom in från passet var jag helt genomblöt, överallt utom om fötterna. Hur kommer det sig? Jo, jag har investerat i ett par goretex-löparskor! Jag har adidas climaproof, men det finns en sådan här typ av sko hos de flesta tillverkare. Skorna har grovt mönster under, vilket även ger ett bättre fäste i dåligt väder och underlag.
Jag och Petter har även köpt skor med dobbar, för is och snö senare i vinter. Jag har aldrig provat dem, men ser fram emot när snön stannar kvar så att det kan bli några pass!
Hittade ingen bra bild, så ni får hålla till godo med min hemmafotade :)
Vi hörs!
/Eve

Aktiviteter

I den här kategorin kommer vi lägga upp alla våra planerade aktiviteter så att du alltid har full koll. Maila oss om du vill med!

Vaxholms Kanotsällskap

Vill du veta mer om klubben och dess verksamhet?
Besök: www.vaxholmkanot.se för fler aktiviteter och nyheter om Vaxholms Kanotsällskap!

Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss?
Mail: vkskanot@live.se
Telefonnummer till Vaxholms Kanotsällskap: 08-541 320 31

Höstmöte

Under gårdagens höstmöte kom vi fram till, förutom att fortsätta med bloggen, en plan för höstens aktiviteter. Vi kommer bland annat åka på hösthelgsläger, en tradition sedan länge i Vaxholm, ha stenhårda träningshelger och sist men inte minst det årliga skidlägret  över nyår. Vi åker till Bruksvallarna, där Sveriges absolut bästa skidåkning finns och stannar en vecka.
Sugen på att hänga med?
Hör av dig till oss, så kan du bli en del av Vaxholms Elit för ett tag (dock i mån av plats)
Vi ses!
/Eliten

Goda nyheter!

Det har ju varit väldigt tyst här ett bra tag, bloggen var en del av våran marknadsföring mot MSM, som ju har gått nu. Igår togs beslutet om vad som ska göras med denna blogg, lägga ned eller fortsätta.
Svaret blev ett solklart FORTSÄTTA och det betyder att du även framöver kommer kunna följa Sveriges coolaste, hårdaste och bästa elit-team här!
Under hösten och vintern kommer det komma upp live-chattar, du kommer få chansen att ställa frågor om träning och vi kommer lägga upp videofilmer från det mesta vi gör.
Häng med!

RSS 2.0