Rapport: Vårregattan

Vad? Vårregattan, årets första nationella racingtävling

Var? Jönköping, Rocksjön

Distans? 200 m, 500 m, 1000 m och långlopp över 5000 m. K1 och K2 mix cup (Kille och tjej kör ihop)

Vilka var med? Björn, Micke, Petter, Eve, Sara, Sandra, Linnea M, Linnea S, Joel, Jacob, Fredrik, August + våra "bonusvaxholmare" Jacob, Pelle och Erik från Eskimå.

Hur gick det? Rätt så bra. Varierande prestationer från gänget och varierande nöjdhet. Det flesta fick ändå ett kvitto på att träningen gett i vinter. Nästa helg är det Skåneregattan för nästan hela gänget, då blir det nya tag!!
Laddade inför helgen!

Nu i helgen kommer den första svenska racingtävlingen gå av stapeln, i Jönköping. Vi i Vaxholm är såklart taggade till tusen och ser mycket fram emot helgens prövningar på distanserna 200 m, 500 m, 1000 m och 5000 m! Det kommer även köras en K2 mixed cup där klubbarna slåss och man sitter en tjej och en kille i K2, en tävling som startades förra året med priset till slutsegrande klubben i form av en ny Nelo Vanquish K2a!

Imorgon åker vi och på lördag smäller det!

See ya//

Petter
Petter och Björn kör hårt i Sevilla -08

Årets första event!

Vi i Vaxholm håller lite olika event, klasser, företag, kick-off, konferens och grejor. Idag var det dags för årets första, en skolklass från Bålsta kom ut och körde en fyratimmarstur med oss. Onsdagen har bjudit på strålande sol, nästan vindstilla, vi grillade korv och alla var glada. 

Jag, Petter och Sara höll i eventet och det blev riktigt lyckat!

Precis så bra och skönt som det ska vara en onsdag i maj, helt enkelt. 

/Eve

Lite bilder från helgen


Sara i lyftet


Eve i lyftet


Servar-Petter


Många vattenpåsar som skulle till rätt personer

Det var mest dom bilderna som togs.

Bilder från helgen


Foto: Lotta Andersson

Foto: Lotta Andersson

Helgens äventyr

Som föregående krönikör skrev så presterade Vaxholmsgänget fina resultat i helgen. Tänkte jag skulle bjuda på min egen upplevelse.

Vi åkte ner till Skåne på fredagen vilket gjorde att man kunde ta det rätt lungt på lördagen då starten inte gick förrens vid tvåtiden. Väl på plats så åkte vi först och kollade lyftet för att sedan bege sig till start/målområdet för att ställa in min lånade kanot, min egen hann inte komma hem från vårlägret i USA (tack Oliver för lånet). När detta var gjort och lagledarträffen var avklarad var det dags att börja värma upp. När jag lade kanoten i vattnet fick jag en överraskning när jag såg Magnus Siverbrant göra likadant. Magnus, kapten för maraton landslaget som meddelat att han inte skulle köra och inte heller var anmäld till loppet satte färg på tävlingen direkt genom att sätta upp ett högt tempo ut från start, något som splittrade klungan direkt. snabbt blev vi bara fyra personer kvar i tätgruppen, jag, Magnus, Jacob H och Björn L. Lite överraskande hade Mikael Westlén, förra årets svenska mästare inte varit beredd på det höga tempot och halkat efter. Jag kom först in till första lyftet och löpningen kändes bra jacob hängde på medans Björn hamnade några längder efter. Magnus som var med för att observera gjorde inte lyftet utan vände på vattnet och anslöt återigen efter lyftet. Björn orkade inte komma ikapp det han hade tappat i lyftet utan blev istället ikapphunnen av Mikael. Så såg sedan loppet ut, jag och Jacob i första klungan och Björn och Wesslan jagandes. Åvståndet var rätt statiskt under de återstående varven. där vi aldrig lyckades rycka åt oss något ordentligt avstånd utan kunde hela tiden se dem komma ur svängen när vi gick in i nästa. Tävlingen mätte just över tre mil uppdelad på tre och ett halvt varv och fyra lyft. Mot slutet tröt energin och jag fick se mig ifrånsprungen i sista lyftet och lyckade sedan inte ansluta igen. Jacob vann årets första uttagningstävling jag kom tvåa och Mikael gick till slut ifrån Björn och kom trea.  

På det stora hela är jag nöjd med loppet då jag känt mig riktigt seg på träning sista tiden. Detta mycket eftersom jag varit tvungen att prioritera skolan. något som dessvärre inte kommer att ändras veckan som kommer då tentorna kommer närmare med rasande fart. Har därför inte några större förhoppningar på bra lopp utan får rikta in mig på att prestera acceptabla resultat i Jönköping och Örkelljunga de kommande veckorna     

/Björn              

Rapport: Rönneå-rännet

Vad? Rönneårännet, maraton-tävling

Var? Ängelholm, Skåne

Distans? 31,8 för herrarna, 22,8 för damerna. Kortare ungdomsklasser + veteran och motionärslopp

Vilka var med? Björn, Micke, Eve, Sara, Julia, Linnea M, Linnea S, Joel + våra "bonusvaxholmare" Jacob och Erik från Eskimå. Petter var med och servade.

Hur gick det? Över förväntan bra! Jacob plockade hem herrklassen, Björn tvåa och Micke trea. Damklassen vanns av Agneta (Björns lillasyster tävlandes för Näset), Eve tvåa och Sara trea. Julia kom tvåa efter Michaela från Eskimå och Linnea S vann sin klass, som Linnea M kom femma i. 

Medaljregn över Vaxholm med andra ord! Vi fick det formbesked vi ville ha inför säsongen som drar igång på allvar nu, med vårregattan i Jönköping nästa helg. Ser fram emot MSM i Vaxholm i augusti, det bådar minst sagt gott för Vaxholm inför årets största tävling....

Årets första tävling...

Imorgon åker vi ned till årets första maraton-tävling. Rönneårännet i Ängelholm. Ska bli både kul och spännande att se om träningen gett resultat, men det är ju alltid nervöst innan. Vi tjejer kör 22,8 km, så det är inte farligt långt. Grabbarna kör 31,8 km. Det är vanliga maraton-sträckor, man kör ungefär runt 24 som tjej och 30 som kille. 

Vi blir som sagt rätt många från Vaxholm, jättekul ska det bli! Vi är hur många som helst på träningen, alla är taggade och laddade inför sommaren race, självklart med MSM och racing-SM, som i år går i Fagervik som mål. VAxholm blev bästa klubb förra året, en titel som vi inte har några som helst planer på att släppa ifrån oss.

Nej, nu är det tillbaka till böckerna som gäller för mig. Jag har tenta i Europarätt att klara av imorgon innan vi drar ner mot Ängelholm och nya framgångar för Vaxholms Kanotsällskap!

Vi ses där!

/Eve

Sara Sandbacka

Namn: Sara Sandbacka


Ålder: 19


Längd: 164 cm


Vikt: 59 kg


Kanot: Hoody (typ kopia av Nelo Vanquish II)


Paddel: Bracsa VII


Började paddla: Gick kanotskola augisti 2002 sen hade jag tur och fick fortsätta paddla med Elin och Sandra


Meriter: Ett gäng SM-medaljer varav en tredje plats på marathon SM i k2 med Eve. Bästa k4 tre år i rad!
Har även hållt på med slalom när jag var liten och har plockat hem en del första platser där också.


Favoritdistans på tävling: Svår fråga...1000 m är rätt kul om det känns bra annars 500 m.


Favoritpass: Måste nog vara splittrade lopp, gärna besättning.

Värsta träningen: Egentligen vilket pass som helst i hård motvind, det finns inget värre än när man knappt tar sig framåt.


Mitt bästa träningstips: Kör tillsamman med andra! Ju fler desto roligare.


Mest stolt över i karriären så långt: Alla k4:a gulden.


Mål inför säsongen 2009: Vinna i k4:a på racing SM.


Planerade aktiviteter under året: Började året med skidläger och sedan vårläger i Portugal.  I sommar blir det SM-läger, SM och sedan kanotskola.


Dold talang: Nog för att jag har några talager men ingen dold vad jag kan komma på nu.


Motto: Sova kan man göra när man blir gammal.


Bästa träningsmusik: Tagga till gör jag bäst till Rihanna eller Britney, tjej musik helt enkelt.

Kungen!

Var inne på förbundets hemsida och såg att intervjuer med förra årets SM-mästare i maraton låg uppe där. Kika in och se vad vår egen guldgosse Micke Westlén har att säga om åren som gått och inför detta året!

Intervju med Micke!

See ya!

Petter

Update: MSM

I helgen hann i även med ett maraton-SM-möte för att stämma av läget lite. Nu börjar arrangemanget ta form, lokal till festen är fixad (mer info. kommer senare i veckan), banan är preliminärbestämd och övriga aktiviteter börjar ta form.

För Dig som inte vill/kan paddla kommer det finnas drakbåt, med både företags- och enskild anmälan. Det kommer finnas liveband, mat, café, utmaningar och chansen att träffa några av Sveriges största kanot-legender!

Vi har sagt det förut och vi säger det igen: MISSA INTE ÅRETS HÄNDELSE I VAXHOLM 15-16/8-2009!

SM-uppladdningen är igång!

I helgen var det som sagt besättningshelg i Vaxholm och många olika konstellationer testades. Vi var ca. 20 kanotister på vattnet, något som tyder på att Vaxholm inte på något sätt tänker backa tillbaka från sin position som Sveriges bäesta klubb. Tvärtom, snarare!

Uppladdningen inför maraton-SM har härmed också officiellt inletts och det firade jag och Julia genom ett stenhårt k2-pass tillsammans, något som gick över förväntan bra! Vi körde 1000-meters i olika farter och fick in riktigt  bra tryck och kände oss riktigt samkörda, trots att det var första passet tillsammans. Eller vad sägs om en tröskel-tusing på strax över 4 min i slutet av passet? 

I helgen går första maraton-tävlingen, Rönneårännet i Ängelholm. Vaxholm åker ned med ett stort gäng, inte mindre än 8 tävlande från klubben ska med! Det ska bli skönt att komma igång med säsongen och känna om vinterns slit har givit något. Vaxholm har storsatsat på ungdomarna i år, vilket har gett resultat och utan att avslöja för mycket kan jag tala om att vi kommer ha ännu fler k4:or klara för racing-SM i år!

Nej, nu får sommaren ta och komma! Vaxholms elit är redo, är du?

/Eve

k4 och SM

I helgen har det paddlats lite k4 här i Vaxholm.
Vi senior damer körde i lördags, dock inte med den vanliga besättningen utan Lina satt med istället för Sandra som tyvärr inte kunde närvara. Det kändes riktigt bra! Alla har tränat mer i år än förra så vi ska nog kunna ta hem det i år på SM.
Senior grabbarna körde i går och det såg riktigt bra ut! Dom har det nog inte så svårt att  ta hem det i år precis som dom gjorde förra.

Det som vi har gemensamt, D22 och H22 är att vi ser riktigt snygga ut i k4an. Alla har alltid matchade färger på underställen, kanske kepsen eller skärmen och såklart likadana tävlingsdräckter och kappel. 
Så om vi nu mot förmodan inte kommer stå högst upp på pallen i Fagervik så kommer vi ta hem andra SM (snygghets mästerskapen) och det är ju inte fy skam!


/ Sara

RSS 2.0